Crgea8txrmkp4iwnzv8j

Abstracte fotografie voor groepen

Speciaal voor fotoclubs, creativiteitscentra en fotografie-opleidingen

Abstracte Fotografie is een beetje een ondergeschoven kindje in de fotografie. Er is geen aandacht voor in de reguliere opleidingen. Toch is er een grote groep liefhebbers. Op Facebook is er een internationale groep met maar liefst 30.000 leden.

Voor fotoclubs, creativiteitscentra en fotografie-opleidingen die hun leden/ studenten op een leuke en voordelige manier willen laten kennis maken met abstracte fotografie, heeft de Academie voor Abstracte fotografie het volgende aanbod ontwikkeld:

Dit programma bestaat uit twee onderdelen:

1. Een bijeenkomst van 1,5 à 2 uur over Abstracte Fotografie

Dit is een interactieve en dynamische lezing door Iris Depassé, waarin mensen kennismaken met het begrip Abstracte Fotografie. Een programma met veel praktijkvoorbeelden en korte filmpjes, afgewisseld met kleine oefeningen om de koppeling naar de praktijk te maken.

2. Gratis online vervolg met twee praktijkopdrachten

Aansluitend aan de bijeenkomst kunnen de leden die daarvoor voelen de gratis proeflessen volgen. Daarin zitten twee praktijkopdrachten. Ze kunnen daar hun foto's uploaden, ze kunnen reageren op elkaars foto's en ze krijgen feedback op hun foto's van mij.


De Academie voor Abstracte Fotografie verzorgde al/ verzorgt binnenkort lezingen, workshops of beurspresentaties voor de volgende organisaties:

Voor wie

Dit aanbod is geschikt voor groepen van 8 tot 80 mensen van fotoclubs, creativiteitscentra en fotografie-opleidingen die willen kennismaken met de abstracte fotografie.

Jouw trainer


Iris Depassé Abstracte Fotografie
Iris Depassé Abstracte Fotografie

Deze cursus is gemaakt door Iris Depassé, kunstenaar en course-creator. Iris specialiseerde zich in de Abstracte Fotografie. Ze exposeert en verkoopt haar abstracte foto’s al sinds 2015.

In 2016 deed ze mee aan BredaPhoto Masterclass 2016. Aansluitend stroomde ze in in het eerste jaar van de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool.

Zij richtte de Academie voor Abstracte Fotografie op en ze maakte deze allereerste online cursus over abstracte fotografie.

Ze is gedreven om abstracte fotografie op de kaart te zetten in Nederland. Ze geeft lezingen bij fotoclubs. Ze is gastdocent in fotografieopleidingen. Zij jureert bij fotowedstrijden en in 2021 is ze één van de sprekers op het hoofdpodium van Professional Imaging.


Kosten voor dit programma:

De kosten voor dit programma zijn afhankelijk van een aantal factoren, namelijk waar de cursus gehouden wordt, tijdstip van de dag en het aantal deelnemers.

  • Basistarief: € 150,- voor het verzorgen van een bijeenkomst van 1,5 tot 2 uur voor een groep van 8 tot 12 mensen binnen een straal van 50 km van Castricum, inclusief eventueel vooroverleg, voorbereiding, reistijd en het geven van feedback op foto’s.

Extra kosten:

  • € 75,- per uur extra bij bijeenkomsten langer dan 2 uur
  • bij meer dan 12 mensen geldt een meerprijs van € 2,50 per extra deelnemer
  • € 55,- hotelkosten bij avondbijeenkomsten bij een afstand verder dan 100 km afstand van Castricum
  • reiskosten € 0,25 /km gerekend vanaf Castricum

In deze prijsopbouw wordt er vanuit gegaan dat de locatie, beamer en wifi en koffie en thee geregeld wordt door de organisator van de bijeenkomst.

Online presentatie

In verband met Corona heb ik een online presentatie over abstracte fotografie ontwikkeld, die ik via Zoom kan geven. De kosten hiervoor zijn € 150,- voor een presentatie van maximaal 2 uur (inclusief 15 minuten pauze) plus € 1,- per deelnemer. Uiteraard vallen de reiskosten dan weg.

Alle genoemde bedragen zijn inclusief 21% BTW.

Daarnaast ben ik in te huren voor het jureren van abstracte foto's en voor fotobesprekingen.

Vraag nu een offerte aan

Stuur gegevens mee over:

  • aantal groepsleden,
  • adres waar bijeenkomst plaats moet vinden
  • gewenste datum en tijd
  • naam contactpersoon

Ja, ik wil een offerte!

“Vanuit de club hebben we diverse positieve reacties ontvangen over je inspirerende en met veel enthousiasme gebrachte lezing. Voor velen was het een tamelijk nieuw onderwerp om mee aan de slag te gaan. Op de volgende clubavond zullen we hopelijk vele mooie resultaten gaan zien.”

Fotoclub Leidsche Rijn www.fclr.nl

Walter Sans over mijn werk als jurylid:

Ik heb samen met Iris meer dan 300 foto’s mogen jureren voor de Fotobond. Iris heeft een bijzondere en verfrissende kijk op abstracte fotografie.

Zij ziet vormen en contrasten waar anderen die niet zien en spreekt daar vol passie over.

Als geen ander legt zij duidelijk uit waarom het ene beeld wel en het andere niet werkt. Haar feedback is eerlijk en respectvol. Ze inspireert en motiveert je daarmee om nog meer abstract te fotograferen.

- Walter Sans, www.waltersans.com

"Een doorslaand succes!"

Dat zegt Jan Terpstra, voorzitter van de Almeerse Fotoclub, over mijn presentatie over Abstracte Fotografie. Bekijk het hele filmpje.