Crgea8txrmkp4iwnzv8j

Abstracte fotografie voor groepen

Lezing en kortingsregeling voor fotoclubs, creativiteitscentra en fotografie-opleidingen

Voor fotoclubs, creativiteitscentra en fotografie opleidingen die hun leden/ studenten op een leuke en voordelige manier willen laten kennis maken met abstracte fotografie, heb het Programma 'Abstracte Fotografie voor Groepen' ontwikkeld.

Dit programma bestaat uit drie onderdelen:

1. Een bijeenkomst van 1,5 à 2 uur over Abstracte Fotografie

Dit is een interactieve en dynamische lezing, waarin mensen kennismaken met het begrip Abstracte Fotografie. Een programma met veel praktijkvoorbeelden en korte filmpjes, afgewisseld met kleine oefeningen om de koppeling naar de praktijk te maken. Een selectie uit Module 1.

2. Gratis online vervolg met twee praktijkopdrachten

Aansluitend aan de bijeenkomst worden de leden uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met het maken van abstracte foto’s. Ze krijgen een uitnodiging om twee videolessen met twee bijbehorende praktijkopdrachten te bekijken uit Module 2 en 3. Ze kunnen daar hun foto's uploaden, ze kunnen reageren op elkaars foto's en ze krijgen feedback op hun foto's van mij.

3. Korting voor groepsleden op online cursus

Groepsleden die zich verder willen verdiepen in de abstracte fotografie krijgen korting op ons cursusaanbod.


Daarnaast ben ik in te huren voor het jureren van abstracte foto's en voor fotobesprekingen.


De Academie voor Abstracte Fotografie verzorgde al/ verzorgt binnenkort lezingen, workshops of beurspresentaties voor de volgende organisaties:

Voor wie

Dit aanbod is geschikt voor groepen van 8 tot 80 mensen van fotoclubs, creativiteitscentra en fotografie-opleidingen die willen kennismaken met de abstracte fotografie.

Jouw trainer


Iris Depassé Kunstjaar
Iris Depassé Kunstjaar

Dit Kunstjaar is gemaakt door Iris Depassé, kunstenaar en course-creator.

Zij ontwikkelde eerder de online cursus Abstracte Fotografie. De afgelopen jaren volgde zij zelf vele workshops om zo voor zichzelf een eigen kunstprogramma samen te stellen, als alternatief voor de Kunstacademie.

In dit kunstjaar brengt ze haar eigen ervaringen als trainer/coach/programma-manager en kunstenaar samen met haar netwerk van collega-kunstenaars.
Kosten voor dit programma:

De kosten voor dit programma zijn afhankelijk van een aantal factoren, namelijk waar de cursus gehouden wordt, tijdstip van de dag en het aantal deelnemers.

  • Basistarief: € 150,- voor het verzorgen van een bijeenkomst van 1,5 tot 2 uur voor een groep van 8 tot 12 mensen binnen een straal van 50 km van Castricum, inclusief vooroverleg, voorbereiding, reistijd, het geven van feedback op foto’s en € 30,- tot 50,- korting per persoon voor alle groepsleden op ons cursusaanbod.

Extra kosten:

  • € 75,- per uur extra bij bijeenkomsten langer dan 2,5 uur
  • bij meer dan 12 mensen geldt een meerprijs van € 2,50 per extra deelnemer
  • € 55,- hotelkosten bij avondbijeenkomsten bij een afstand verder dan 100 km afstand van Castricum
  • reiskosten € 0,25 /km gerekend vanaf Castricum

In deze prijsopbouw wordt er vanuit gegaan dat de locatie, beamer en wifi en koffie en thee geregeld wordt door de organisator van de bijeenkomst.

Online presentatie

In verband met Corona heb ik een online presentatie over abstracte fotografie ontwikkeld, die ik via Zoom of Jitsi kan geven. De kosten hiervoor zijn € 100,- voor een presentatie van maximaal 1,5 uur plus € 1,- per deelnemer. Uiteraard vallen de reiskosten dan weg.

Alle genoemde bedragen zijn inclusief 21% BTW.

Vraag nu jouw offerte aan

Stuur gegevens mee over:

  • aantal groepsleden,
  • adres waar bijeenkomst plaats moet vinden
  • gewenste datum en tijd
  • naam contactpersoon

Ja, ik wil een offerte!

“Vanuit de club hebben we diverse positieve reacties ontvangen over je inspirerende en met veel enthousiasme gebrachte lezing. Voor velen was het een tamelijk nieuw onderwerp om mee aan de slag te gaan. Op de volgende clubavond zullen we hopelijk vele mooie resultaten gaan zien.”

Fotoclub Leidsche Rijn www.fclr.nl

Walter Sans over mijn werk als jurylid:

Ik heb samen met Iris meer dan 300 foto’s mogen jureren voor de Fotobond. Iris heeft een bijzondere en verfrissende kijk op abstracte fotografie.

Zij ziet vormen en contrasten waar anderen die niet zien en spreekt daar vol passie over.

Als geen ander legt zij duidelijk uit waarom het ene beeld wel en het andere niet werkt. Haar feedback is eerlijk en respectvol. Ze inspireert en motiveert je daarmee om nog meer abstract te fotograferen.

- Walter Sans, www.waltersans.com

"Een doorslaand succes!"

Dat zegt Jan Terpstra, voorzitter van de Almeerse Fotoclub, over mijn presentatie over Abstracte Fotografie. Bekijk het hele filmpje.