Over de Academie voor Abstracte Fotografie

De Academie voor Abstracte Fotografie is het enige opleidingscentrum ter wereld dat gespecialiseerd is in abstracte fotografie.

De Academie voor Abstracte Fotografie bestaat sinds 2017 en heeft de afgelopen jaren veel materiaal verzameld en ontwikkeld over abstracte fotografie. Daarnaast is er veel know-how opgebouwd doordat er dagelijks abstracte foto’s worden besproken. Foto’s van cursisten, leden van fotoclubs, bij workshops en fotojureringen.

De Academie biedt online cursussen en opleidingen, verzorgt presentaties voor fotoclubs en fotografie-beurzen, fotobesprekingen, jurering, gastlessen, workshops en artikelen voor vakbladen, online magazines, tijdschriften en kranten.

Meer over Iris Depassé

Iris Depassé is oprichter van de Academie voor Abstracte Fotografie.

Zij is al 22 jaar zelfstandig ondernemer. Hiervoor heeft zij 15 jaar een eigen bedrijf gehad in loopbaanadvies, coaching en training.

In 2014 ontstaat haar fascinatie voor abstracte fotografie tijdens een vakantie in Marokko, waar zij haar eerste abstracte foto’s maakte.

In 2016 wordt zij geselecteerd om mee te mogen doen aan de prestigieuze Masterclass BredaPhoto en aansluitend volgt zij succesvol het eerste jaar van de 3-jarige HBO- opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool. Zij ervaart daar geen plek voor haar abstracte fotografie en op zoek te gaan naar andere opleidingsmogelijkheden.

Als ze die niet kan vinden, besluit ze zelf de allereerste online opleiding over abstracte fotografie te ontwikkelen.

Iris is gedreven om abstracte fotografie op de kaart te zetten. Ze geeft lezingen bij fotoclubs. Ze is gastdocent in fotografieopleidingen. Zij jureert bij fotowedstrijden en in 2022 was ze één van de sprekers op het hoofdpodium van Professional Imaging.

Klik hier voor een kijkje op de kunstenaarssite van Iris. Je ziet een combinatie van (al dan niet abstracte) fotografie en schilderijen en mixed media, waaronder collages en combinaties van fotografie en schilderen.

Meer over Emmaly Willemsen

Belangrijke kracht achter de schermen van de Academie is Emmaly Willemsen.

Sinds september 2018 werkt Emmaly Willemsen mee bij het ontwikkelen van het cursusaanbod.

Door deze intensieve samenwerking door de jaren heen, heeft zij zich ontwikkeld tot expert in feedback geven voor abstracte fotografie. Daarnaast is zij technisch goed onderlegd.

Emmaly volgde de opleiding Fotografie aan de afdeling Kunst & Multimedia aan het Noorderpoort College in Groningen. Sinds begin 2021 geeft Emmaly de feedback op het werk van cursisten in de Complete Opleiding Abstracte Fotografie. Bekijk hier op Emmaly's website een selectie van haar abstracte foto's.

Overzicht organisaties

Hieronder een overzicht van de organisaties waar de Academie voor Abstracte Fotografie voor heeft gewerkt

Wij zijn benieuwd naar jou!

Je weet nu meer over ons en waarom wij jou willen helpen om bijzondere abstracte foto’s te leren maken. We zijn ook benieuwd naar wie jij bent. Wat is jouw verhaal? Wat bracht je hier op onze website? Waar sta jij en wat zijn jouw dromen als het gaat om abstracte fotografie? Stuur me een mailtje om dat te laten weten, je krijgt altijd een antwoord terug.