De Academie voor Abstracte Fotografie is opgericht door Iris Depassé.

Iris Depassé zet zich in voor de positionering van Abstracte Fotografie, zodat fotografen, fotografie-opleidingen, kunstkenners en geïnteresseerden weten wat Abstracte Fotografie inhoudt.

De Academie voor Abstracte Fotografie biedt online cursussen, verzorgt lezingen, gastlessen, workshops, (beurs) presentaties en schrijft artikelen voor vakbladen, online magazines, tijdschriften en kranten.

Overzicht organisaties

Hieronder een overzicht van de organisaties waar de Academie voor Abstracte Fotografie voor heeft gewerkt.


Interesse in een presentatie, fotojurering, fotobesprekingen of een workshop over abstracte fotografie?

Er is een mooi aanbod, met zowel online als offline mogelijkheden. Lees hier meer voor de mogelijkheden voor fotoclubs, creativiteitscentra en fotografie-opleidingen.


Iets meer over Iris Depassé

Iris Depassé, kunstenaar en course-creator. Zij specialiseerde zich in de Abstracte Fotografie. En zij exposeert en verkoopt haar abstracte foto’s al sinds 2015.

In 2016 deed ze mee aan BredaPhoto Masterclass 2016. Aansluitend stroomde ze in in het eerste jaar van de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool. Zij richtte de Academie voor Abstracte Fotografie op en ze maakte deze allereerste online cursus over abstracte fotografie. Ze is gedreven om abstracte fotografie op de kaart te zetten in Nederland. Ze geeft lezingen bij fotoclubs. Ze is gastdocent in fotografieopleidingen. Zij jureert bij fotowedstrijden en in 2021 is ze één van de sprekers op het hoofdpodium van Professional Imaging.

Hieronder vast een voorproefje van haar abstracte foto’s. Wil je meer zien? Neem een kijkje op haar kunst-website: Iris Depasse ArtWorks.


Wel weer terugkomen naar de site van de Academie hoor! ;-)