De Academie voor Abstracte Fotografie is opgericht door Iris Depassé.

Iris Depassé zet zich in voor de positionering van Abstracte Fotografie, zodat fotografen, fotografie-opleidingen, kunstkenners en geïnteresseerden weten wat Abstracte Fotografie inhoudt.

De Academie voor Abstracte Fotografie biedt online cursussen, verzorgt lezingen, gastlessen, workshops, (beurs) presentaties en schrijft artikelen voor vakbladen, online magazines, tijdschriften en kranten.

De agenda voor 2019 ziet er op dit moment (1 sept 2019) als volgt uit:

Overzicht organisaties

Hieronder een overzicht van alle organisaties waar de Academie voor Abstracte Fotografie voor werkt/heeft gewerkt. Ook interesse voor een lezing of workshop over abstracte fotografie? Kijk hier voor de mogelijkheden voor fotoclubs, creativiteitscentra en fotografie-opleidingen.


Iets meer over Iris Depassé

Iris Depassé is kunstenaar en trainer en zij heeft zich gespecialiseerd in de Abstracte Fotografie. In eerste instantie als autodidact, later aangevuld met een aantal opleidingen en een stevige zelfstudie naar dit vakgebied.

Iris studeerde Kunst en Kunstbeleid aan de Universiteit van Groningen. Zij volgde bij de Fotovakschool de Basisopleiding Fotografie & Nabewerking en het eerste jaar van de opleiding Photographic Design.

In 2016 werd Iris geselecteerd om mee te mogen doen met Masterclass BredaPhoto 2016. Daarnaast volgde zij losse workshops over onder andere macrofotografie, beeldtaal en landschapsfotografie.

Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring als ondernemer, trainer en ontwikkelaar van inspirerende cursussen. In de Academie voor Abstracte Fotografie komt alles samen: haar liefde voor de kunst, het lesgeven en het ondernemen.

Iris in actie

Om een beeld te hebben van haar eigen werk en van de locaties waar zij fotografeert, hier een aantal postjes op Facebook bij de Academie voor Abstracte fotografie. Als je op het bericht klikt, kun je alle foto's bekijken. Als je de Pagina van de Academie volgt en liket, dan blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen.
Wil je mijn werk eens in het echt zien? Vanaf 19 september tot 15 november is er een expositie bij het gemeentehuis Castricum en van 18 t/m 27 oktober doe ik mee aan de Kunst10daagse Bergen.


Verder hieronder vast een voorproefje van haar abstracte foto’s. Wil je meer zien? Neem een kijkje op haar kunst-website: Iris Depasse ArtWorks.


Wel weer terugkomen naar de site van de Academie hoor! ;-)