Over de Academie voor Abstracte Fotografie

De Academie voor Abstracte Fotografie is opgericht door Iris Depassé. Zij zet zich in voor de positionering van Abstracte Fotografie, zodat fotografen, fotografie-opleidingen, kunstkenners en geïnteresseerden weten wat Abstracte Fotografie inhoudt.

De Academie voor Abstracte Fotografie biedt online cursussen en opleidinge, verzorgt presentaties voor fotoclubs en fotografie-beurzen, fotobesprekingen, jurering, gastlessen, workshops en zij schrijft artikelen voor vakbladen, online magazines, tijdschriften en kranten.

Overzicht organisaties

Hieronder een overzicht van de organisaties waar de Academie voor Abstracte Fotografie voor heeft gewerkt


Meer over Iris Depassé

Iris Depassé specialiseerde zich in de Abstracte Fotografie. En zij exposeert en verkoopt haar abstracte foto’s sinds 2015.

In 2016 deed ze mee aan BredaPhoto Masterclass 2016. Aansluitend stroomde ze in in het eerste jaar van de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool. Zij richtte de Academie voor Abstracte Fotografie op en ze maakte deze allereerste online opleiding over abstracte fotografie. Ze is gedreven om abstracte fotografie op de kaart te zetten. Ze geeft lezingen bij fotoclubs. Ze is gastdocent in fotografieopleidingen. Zij jureert bij fotowedstrijden en in 2022 was ze één van de sprekers op het hoofdpodium van Professional Imaging.

Meer over Emmaly Willemsen

Emmaly Willemsen studeerde fotografie aan de opleiding Fotografie aan Kunst & Multimedia in Groningen. Sinds september 2018 werkt Emmaly Willemsen mee bij het ontwikkelen van het cursusaanbod. Sinds begin 2021 geeft Emmaly de feedback op het werk van cursisten in de Complete Opleiding Abstracte Fotografie.