Abstracte Fotografie op Ontdekkingsreis

Combineer jouw abstracte fotografie met andere kunstvormen

Heerlijke impuls voor jouw creatieve ontwikkeling

"Weet je, er moeten mensen zijn die bellen blazen
En weten van geen tijd
Die zich kinderlijk verbazen
Over iets wat barst van mooiigheid."

(Toon Hermans)


Ben jij zo iemand?

 • Heb je genoten van de Complete Opleiding ‘De Wondere Wereld van de Abstracte fotografie’?
 • Heb je een archief vol abstracte foto’s, waar je graag meer mee zou willen doen?
 • Mis je het om uitgedaagd te worden om mooie dingen te maken?
 • Heb je behoefte aan een nieuw avontuur?

Ga dan mee op Ontdekkingsreis!

Een reis voor creatieve doeners die ook hun brein willen kietelen

In de Ontdekkingsreis ga je

 • schilderen op foto's,
 • woord en beeld combineren,
 • collages maken,
 • nieuwe stappen in fotonabewerking,
 • jouw foto's combineren met muziek
 • een beeldverhaal maken met jouw foto's
 • op zoek naar de betekenis van kunst in jouw leven,
 • betekenis geven aan jouw abstracte foto's,
 • jouw creatieve eigenheid ontdekken en nog veel meer.

Je gaat spelen, experimenteren, reflecteren, verdiepen en verbreden. Een uitgebreidere reisbeschrijving vind je verderop.

Prikkel je fantasie en leef je uit!

Speciaal voor avonturiers

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor iedereen die een archief met abstracte foto's heeft en die nieuwsgierig is hoe je abstracte fotografie kunt combineren met andere kunstvormen.

Je leert geen nieuwe fotografie-technieken. Je fotografeert wel af en toe, maar bij veel van de opdrachten kun je ook prima gebruik maken van je bestaande archief aan abstracte foto's.

Jouw online ontdekkingsreis bestaat uit negen modulen. Iedere module heeft zijn eigen thema en biedt vijf tot zeven doe-opdrachten. Aan het eind van je reis maak je een reisverslag, dat jouw bezienswaardigheden en ontdekkingen laat zien.

Een reis boordevol inspiratie!

Ga mee op reis en laat je verrassen!

Mee op Ontdekkingsreis € 595,-

Betaling in twee of drie termijnen is mogelijk, mail me als je daar gebruik van wilt maken


Waar gaat de reis naar toe?

Module 1: Introductie Abstracte Fotografie op Ontdekkingsreis

 • De kracht van kunst, tijd voor jezelf creëren en jezelf opladen

Module 2: Abstracte fotografie plus Schilderen

 • Iets fotograferen dat geschilderd lijkt, schilderen op een geprinte foto, fotograferen in de voetsporen van een schilder, abstracte foto’s maken van jouw abstracte schilderij, abstracte foto als basis voor jouw schilderij

Module 3: Abstracte fotografie plus Schilderen

 • Abstracte foto bij een gedicht, titelgedicht maken, boekomslagen met eigen foto’s, gedicht en een verhaal bij jouw abstracte foto maken

Module 4:

 • Abstracte collage maken met andermans veren, letterlijk knippen en plakken met eigen foto’s, collegegedicht maken, natuurcollages, een textielcollage en een collage van voorwerpen

Module 5: Abstracte fotografie plus Betekenis

 • Vijf betekenissen van kunst en wat het voor jou betekent, betekenis van kleuren, drie keer hetzelfde onderwerp, maar toch met een andere betekenis, vrijheid, verlangen of vrede verbeeld en fotograferen buiten je comfortzone

Module 6: Abstracte fotografie plus Fotobewerking

 • Startpakket voor Fotobewerking, kleuren met curven, schilderen met Photoschop, kunstzinnig klonen, dubbelklonen, spannende combi’s maken van je foto’s en collage maken in de voetsporen van een schilder

Module 7: Abstracte fotografie plus Muziek en film

 • Verband tussen vorm en klank, muziek koppelen aan beeld, fotograferen vanuit de muziek, beeldverhaal maken met muziek, maken van een abstract filmpje

Module 8: Abstracte fotografie plus Reflectie

 • Wat voor fotograaf ben jij, hoe bespreek je abstracte foto’s, smaakverdieping, jouw kijk op abstracte foto’s, antwoorden vanuit de kunst (art based learning) definiëren van jouw creatieve eigenheid

Module 9: Afronding Abstracte fotografie op Ontdekkingsreis

 • Reisverslag maken, souvenir maken, afscheidstoespraak schrijven, dappere stap maken

Snoepreisje

Sommige mensen hebben veel zin om op reis te gaan, maar denken dat zij ongeschikt zijn voor de Ontdekkingsreis, omdat ze opzien tegen één of meer modulen. Ze hebben bijvoorbeeld niets met schilderen, denken niet te kunnen schrijven, of zien op tegen het werken met Photoshop. Of voor ze hebben geen tijd of geld voor zo'n grote reis.

Voor die mensen heb ik het Snoepreisje ontworpen.

Je kunt voordelig mee op reis en dan zelf bepalen aan welke uitstapjes je meedoet. Je kunt per module een paar opdrachten uitkiezen of kiezen om een paar modules volledig te doorlopen en anderen volledig links te laten liggen.

Voor € 395,- krijg je 1,5 jaar toegang tot de volledige Ontdekkingsreis.

De volledige Ontdekkingsreis bestaat uit 9 modulen, zo'n 50 video's en 44 bijbehorende opdrachten. Je kunt alle video's bekijken en je kunt alle opdrachten maken. Of je kunt jouw eigen selectie maken en alleen kijken en doen wat jou aanspreekt.

Je kiest zelf 11 opdrachten uit die je uploadt en waar je feedback op krijgt en dat voor maar € 395,- inclusief BTW.

Zo kun je voor jezelf de lekkerste krenten uit de pap halen!

Uitbreiden kan

Mocht je als je lekker op weg bent, toch graag alle opdrachten willen maken en willen insturen voor feedback, dan kun je met € 200,- bijbetaling upgraden naar de volledige Ontdekkingsreis en dan krijg je feedback op al jouw opdrachten.

Kortom: een hele aantrekkelijke manier om uit te vinden of de Ontdekkingsreis bij jou past!

Stel jouw eigen Snoepreisje samen

Schrijf je hier in voor jouw Snoepreisje € 395,-

En doe alleen dat waar jij blij van wordt!

Gratis vakantiebeurs voor reislustigen

Nieuwsgierig? Op vrijdag 24 maart van 15.00-16.00 uur organiseer ik een online Vakantiebeurs.

Daar laat ik je zien wat voor moois jij kunt leren maken tijdens de Ontdekkingsreis en ik leg je uit hoe jij jouw eigen Snoepreisje kunt samenstellen. Je hoort de ervaringen van Ontdekkingsreizigers en je kunt alle vragen stellen die jij nog hebt voor je met gerust hart op reis kunt gaan.

Ook als je pas in de loop van het jaar tijd hebt om op reis te gaan, raad ik je aan om nu vast te komen bij deze voorlichting.

Stuur me even een mailtje als je deel wilt nemen aan de online Vakantiebeurs: [email protected]

Mocht je niet kunnen op 24 maart, meld je dan toch aan. Ik zal een opname voor je maken, zodat je die tot drie dagen erna nog kunt bekijken.

Veelgestelde vragen


Wat heb je nodig om op reis te kunnen?
Je camera en een goed archief met abstracte foto's. Voor module 2 schilderspullen Coor module 3 en 9: Canva (gratis vormgevingsprogramma) Voor module 4 lijm en een schaar Voor module 6 Photoshop Voor module 7: een camera waarmee je een filmpje kunt maken, kan ook smartphone zijn En verder van alles dat je vast gewoon in huis hebt of waar je makkelijk aan kunt komen, zoals restjes stof, een tijdschrift, (oude) boeken. Het belangrijkste wat je nodig hebt is lef, nieuwsgierigheid en creativiteit. De rest is gewoon te regelen.
Moet je alle opdrachten doen?
Nee hoor. Je kunt zelf kijken welke opdrachten je wilt doen uit iedere Module.
Wat als een opdracht me niet lukt?
Je kunt hem natuurlijk gewoon overslaan. Of je kunt me bellen, mailen, appen. Dan kijk ik of ik je vlot kan trekken.
Ik heb niet de Complete Opleiding doorlopen, kan ik toch mee op reis?
Wellicht. Het is wel belangrijk dat je weet wat abstracte fotografie is en dat je beschikt over een goed archief aan abstracte foto's. Door een privé-fotobespreking te boeken en mij 20 abstracte foto's te sturen uit jouw archief, kan ik kijken of je voldoende basis in huis hebt om mee te kunnen op reis. Meer info: https://irisdepasse.nl/inschrijven/product/fotobespreking-prive/
Hoeveel tijd kost het om op Ontdekkingsreis te gaan?
De meeste cursisten doen minimaal een half jaar over de volledige reis. Je kunt uitgaan van 1 à 2 uur per opdracht. En verder hangt het er natuurlijk ook vanaf hoe hoe je de lat legt en hoeveel tijd je er zelf in wilt steken. Het is jouw feestje.
Hoe lang heb ik toegang tot de Ontdekkingsreis?
Je hebt 1,5 jaar lang toegang tot al het lesmateriaal. Dus je hebt alle tijd. Als je wilt, kun je jouw reis voordelig verlengen. Drie maanden verlenging voor € 35,- of zes maanden voor € 65,- of een heel jaar voor € 100,-.
Kun je je reis ook pauzeren?
Ja, mocht je bijvoorbeeld vanwege gezondheidsredenen, verhuizing of mantelzorg de opleiding tijdelijk stil willen zetten, dan kan dat, voor maximaal een half jaar. Je stuurt mij een mailtje en ik sluit tijdelijk de toegang tot je reis af. De tijd dat je geen toegang hebt, wordt opgeteld bij je reistijd.

Benieuwd naar de ervaringen van je voorgangers?

Bekijk hier de reacties van de Ontdekkingsreizigers!


Ga mee op Ontdekkingsreis

Schrijf je hier in om op Ontdekkingsreis te gaan!

En verras jezelf met jouw nieuwe creaties!

Door wie?


Iris Depassé
Iris Depassé

Iris Depassé is oprichter en eigenaar van de Academie voor Abstracte fotografie. In 2019 lanceerde ze de allereerste online opleiding over abstracte fotografie. In 2021 maakte ze de vervolgcursus, die een creatieve verbreding biedt: Abstracte Fotografie op Ontdekkingsreis.

Iris is gedreven om abstracte fotografie op de kaart te zetten in Nederland. Ze geeft presentaties, workshops en fotobesprekingen bij fotoclubs. Ze is gastdocent in fotografie-opleidingen. Ze jureert bij fotowedstrijden en in 2022 was ze één van de sprekers op het hoofdpodium van Professional Imaging.

Daarnaast is ze kunstenaar. Ze exposeert en verkoopt haar abstracte foto’s al sinds 2015. Ze werd in 2016 geselecteerd om mee te doen aan de BredaPhoto Masterclass. Aansluitend volgde ze het eerste jaar van de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool.


Reiservaringen

Inmiddels zijn er 53 mensen die de Ontdekkingsreis doen of hebben gedaan en deze cursus wordt gemiddeld met een 9,4 gewaardeerd.

Een greep uit te reacties.

 • De cursus laat een mooie opbouw zien om stap voor stap te komen tot dat wat je niet dacht te kunnen.
 • Het ziet er weer zeer professioneel uit!
 • Heerlijk om eerst stil te staan bij de meerwaarde van kijken en beleven van kunst, én de rust te ervaren voor de sprong naar het onbekende, het leuke!
 • Blij met de opbouw, de variatie in het programma, de degelijke onderbouwing van de opdrachten/ uitdagingen, je praktische handvaten en tips.
 • Je feedback is heel fijn! De achtergrondinfo erg waardevol, het inspireert! Vond de opdrachten verrassend en leuk. Deze hele cursus verrast mij trouwens. Ik vind hem geweldig, mijn complimenten!
 • Je positiviteit spat weer van het scherm af. Ik word er telkens helemaal enthousiast van.

In één woord: geweldig! Ik ben diep onder de indruk hoe goed deze cursus in elkaar zit. Heldere uitleg, prachtige voorbeelden van jouw werk. Poe, je bent wel een multitalent! Goed gefilmd met mooie nieuwe achtergronden. De verdiepingsfilmpjes en teksten waren zeer nuttig en inspirerend. Je bent zo mogelijk nog enthousiaster als in de eerste cursus en dat doet me telkens glimlachen.

Ik ben echt superpositief, ik had wel wat van je verwacht op basis van de eerste cursus maar dit overtreft wel echt mijn verwachtingen. Grote buiging!! Helemaal top.

Iedje Visser - iedjevisserphotography.nl

Ik heb met deze Ontdekkingsreis vele nieuwe, voor mij onbekende wegen ontdekt. Het was zeer leerrijk en inspirerend. Abstracte fotografie was vrij nieuw voor mij. Ik heb nog weer anders leren kijken. Ik heb details leren zien in een chaos van elementen. En het uitbeelden van een gevoel in een abstracte foto was zeker niet spontaan in mezelf opgekomen zonder de cursus. Het aan mijzelf boetseren eindigt nooit en dat ervaar ik als positief! Ik ga zeker verder met abstracte beelden maken. Ik heb nu de tools in handen. Mijn fotografie is er enorm op vooruit gegaan.

Aimé de Clercq - België

Schrijf je hier in voor de Ontdekkingsreis:

Mee op Ontdekkingsreis

Als je werkt in de creatieve sector, kun je nu tegemoetkoming in je studiekosten krijgen. Doe je aanvraag op werktuigppo.nl

***

PS. Heb je nog vragen voordat je mee wilt/ kunt doen? Mail me gerust op: [email protected] of bel me op: 06-55843366.