Abstracte Fotografie op Ontdekkingsreis

Combineer jouw abstracte fotografie met andere kunstvormen

Heerlijke impuls voor jouw creatieve ontwikkeling

"Weet je, er moeten mensen zijn die bellen blazen
En weten van geen tijd
Die zich kinderlijk verbazen
Over iets wat barst van mooiigheid."

(Toon Hermans)


Een verrassend gevarieerd programma

In deze vervolgcursus maak je uitstapjes vanuit de abstracte fotografie naar andere kunstvormen. Je gaat met jouw archief aan abstracte foto's nieuwe dingen doen. Je gaat schilderen op foto's, woord en beeld combineren, collages maken, je maakt nieuwe stappen met fotonabewerking, je combineert jouw foto's met muziek. Je gaat op zoek naar de betekenis van kunst in jouw leven, je geeft betekenis aan jouw abstracte foto's, je ontdekt jouw creatieve eigenheid en nog veel meer.

Je gaat spelen, experimenteren, verdiepen en verbreden.

Speciaal voor avonturiers

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor iedereen die een archief met abstracte foto's heeft en die nieuwsgierig is hoe je abstracte fotografie kunt combineren met andere kunstvormen. Het is een reis voor creatieve doeners met een behoefte aan achtergrondinfo en reflectie.

Prikkel je fantasie en leef je uit!

Ga mee op reis en laat je verrassen!

Mee op Ontdekkingsreis € 595,-

Een reis boordevol inspiratie

Jouw online ontdekkingsreis bestaat uit negen modulen. Iedere module heeft zijn eigen thema en bestaat uit vijf tot zeven opdrachten. Aan het eind van je reis maak je een reisverslag, dat jouw bezienswaardigheden en ontdekkingen laat zien.

Abstracte fotografie als uitgangspunt

Deze cursus is geen verdieping, maar een verbreding van de abstracte fotografie. Je leert geen nieuwe fotografie-technieken. Je fotografeert wel af en toe, maar bij veel van de opdrachten kun je ook prima gebruik maken van je bestaande archief aan abstracte foto's. De cursus daagt je uit om daar nieuwe dingen mee te doen. Het is echt een verbreding van je creatieve mogelijkheden.

Je hoeft geen schilder of dichter te zijn

Bij het schilderen bijvoorbeeld ga je letterlijk schilderen op een eigen abstracte foto en je maakt abstracte foto's maken van een eigen schilderij en je maakt een schilderij met een eigen abstracte foto als uitgangspunt. Je hoeft geen schilder te zijn, het hoeft niet te lijken.

Bij het schrijven laat je je inspireren door teksten om te gaan fotograferen en andersom je gebruikt jouw foto's als aanleiding om iets te schrijven. Ook hier hoef je geen dichter of schrijver voor te zijn. Grammatica of spelling is ondergeschikt aan zelf-expressie. Van mij kun je van mij steun verwachten bij het fijnslijpen van je tekst.Aanwakkeren van jouw creativiteit

Door de grote verscheidenheid aan kunstvormen zul je geregeld uit je comfort-zone gehaald worden. Je hoeft niet alles te doen, je kunt keuzes maken voor wat bij jou past en waar je zin in hebt.

Wie de eerste cursus gedaan heeft, weet inmiddels dat ik niet houd van hele gedetailleerde instructies, die bij iedereen dezelfde soort foto's/ werk opleveren. Ik zoek telkens naar de gulden middenweg, waarin je voldoende houvast hebt om te weten wat je moet doen en waarin je vooral ook ruimte voelt om je eigen gang te gaan.Feedback op je werk en inspiratie van je medecursisten

De resultaten van jouw opdrachten deel je in de cursus. Daar krijg je van mij complimenten en aanwijzingen ter verbetering. Je ziet ook het werk van je medecursisten. Het is een super inspirerende en leerzame manier om grote sprongen in je eigen ontwikkeling te maken.


Volg jouw eigen flow en tempo

Je krijgt het materiaal in vier etappes. Bij de start krijg je toegang tot Module 1 t/m 3, en daarna krijg je iedere maand toegang tot twee nieuwe modulen. Je hoeft dit tempo niet aan te houden. Je volgt gewoon je eigen behoefte. De meeste ontdekkingsreizigers ronden het programma binnen vier tot zes maanden af. Mocht je er sneller doorheen willen, dan kan ik je ook in één keer toegang tot al het materiaal bieden. Langzamer kan natuurlijk ook altijd: je hebt 1,5 jaar de tijd om je reis te volbrengen.

Wat heb je nodig:

Je camera, archief met abstracte foto's, schilderspullen, Photoshop of een vergelijkbaar programma voor het bewerken van je foto's en van alles dat je vast gewoon in huis hebt of waar je makkelijk aan kunt komen, zoals restjes stof, een tijdschrift, (oude) boeken. Je hoeft geen muziek of filmpjes te maken. Het mag natuurlijk wel. Het belangrijkste wat je nodig hebt is lef, nieuwsgierigheid en creativiteit. De rest is gewoon te regelen.

Benieuwd naar de ervaringen van je voorgangers?

Bekijk hier de reacties van de Ontdekkingsreizigers!


Ga mee op reis

Mee op Ontdekkingsreis € 595,-

en ontdek de Ontdekkingsreiziger in jou!

Door wie?


Iris Depassé
Iris Depassé

Iris Depassé is oprichter en eigenaar van de Academie voor Abstracte fotografie. In 2019 lanceerde ze de allereerste online opleiding over abstracte fotografie. In 2021 maakte ze de vervolgcursus, die een creatieve verbreding biedt: Abstracte Fotografie op Ontdekkingsreis.

Iris is gedreven om abstracte fotografie op de kaart te zetten in Nederland. Ze geeft presentaties, workshops en fotobesprekingen bij fotoclubs. Ze is gastdocent in fotografie-opleidingen. Ze jureert bij fotowedstrijden en in 2022 was ze één van de sprekers op het hoofdpodium van Professional Imaging.

Daarnaast is ze kunstenaar. Ze exposeert en verkoopt haar abstracte foto’s al sinds 2015. Ze werd in 2016 geselecteerd om mee te doen aan de BredaPhoto Masterclass. Aansluitend volgde ze het eerste jaar van de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool.


Reiservaringen

Inmiddels zijn er 53 mensen die de Ontdekkingsreis doen of hebben gedaan en deze cursus wordt gemiddeld met een 9,5 gewaardeerd.

Een greep uit te reacties.

  • De cursus laat een mooie opbouw zien om stap voor stap te komen tot dat wat je niet dacht te kunnen.
  • Het ziet er weer zeer professioneel uit!
  • Heerlijk om eerst stil te staan bij de meerwaarde van kijken en beleven van kunst, én de rust te ervaren voor de sprong naar het onbekende, het leuke!
  • Blij met de opbouw, de variatie in het programma, de degelijke onderbouwing van de opdrachten/ uitdagingen, je praktische handvaten en tips.
  • Je feedback is heel fijn! De achtergrondinfo erg waardevol, het inspireert! Vond de opdrachten verrassend en leuk. Deze hele cursus verrast mij trouwens. Ik vind hem geweldig, mijn complimenten!
  • Je positiviteit spat weer van het scherm af. Ik word er telkens helemaal enthousiast van.

Iedje Visser

In één woord: geweldig! Ik ben diep onder de indruk hoe goed deze cursus in elkaar zit. Heldere uitleg, prachtige voorbeelden van jouw werk. Poe, je bent wel een multitalent! Goed gefilmd met mooie nieuwe achtergronden. De verdiepingsfilmpjes en teksten waren zeer nuttig en inspirerend. Je bent zo mogelijk nog enthousiaster als in de eerste cursus en dat doet me telkens glimlachen.

Ik ben echt superpositief, ik had wel wat van je verwacht op basis van de eerste cursus maar dit overtreft wel echt mijn verwachtingen. Grote buiging!! Helemaal top.

Iedje Visser - iedjevisserphotography.nl

Schrijf je hier in voor de Ontdekkingsreis:

Mee op Ontdekkingsreis € 595,-

Als je werkt in de creatieve sector, kun je nu tegemoetkoming in je studiekosten krijgen. Doe je aanvraag op werktuigppo.nl

***

PS. Heb je nog vragen voordat je mee wilt/ kunt doen? Mail me gerust op: [email protected] of bel me op: 06-55843366.