Abstracte Fotografie op Ontdekkingsreis

Combineer jouw abstracte fotografie met andere kunstvormen

Heerlijke impuls voor jouw creatieve ontwikkeling

"Weet je, er moeten mensen zijn die bellen blazen
En weten van geen tijd
Die zich kinderlijk verbazen
Over iets wat barst van mooiigheid."

(Toon Hermans)


Ben jij zo iemand?

 • Heb je genoten van de Complete Opleiding ‘De Wondere Wereld van de Abstracte fotografie’?
 • Heb je een archief vol abstracte foto’s, waar je graag meer mee zou willen doen?
 • Mis je het om uitgedaagd te worden om mooie dingen te maken?
 • Heb je behoefte aan een nieuw avontuur?

Ga dan mee op Ontdekkingsreis!

Een reis voor creatieve doeners die ook hun brein willen kietelen

In de Ontdekkingsreis ga je

 • schilderen op foto's,
 • woord en beeld combineren,
 • collages maken,
 • nieuwe stappen in fotonabewerking,
 • jouw foto's combineren met muziek
 • een beeldverhaal maken met jouw foto's
 • op zoek naar de betekenis van kunst in jouw leven,
 • betekenis geven aan jouw abstracte foto's,
 • jouw creatieve eigenheid ontdekken en nog veel meer.

Je gaat spelen, experimenteren, reflecteren, verdiepen en verbreden.

Prikkel je fantasie en leef je uit!

Speciaal voor avonturiers

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor iedereen die een archief met abstracte foto's heeft en die nieuwsgierig is hoe je abstracte fotografie kunt combineren met andere kunstvormen.

Je leert geen nieuwe fotografie-technieken. Je fotografeert wel af en toe, maar bij veel van de opdrachten kun je ook prima gebruik maken van je bestaande archief aan abstracte foto's.

Jouw online ontdekkingsreis bestaat uit negen modulen. Iedere module heeft zijn eigen thema en bestaat uit vijf tot zeven opdrachten. Aan het eind van je reis maak je een reisverslag, dat jouw bezienswaardigheden en ontdekkingen laat zien.

Een reis boordevol inspiratie!

Ga mee op reis en laat je verrassen!

Mee op Ontdekkingsreis € 595,-

Betaling in termijnen is mogelijk, mail me als je daar gebruik van wilt maken

Samen op Ontdekkingsreis

Ben je bang dat de Ontdekkingsreis te moeilijk zal zijn voor je? Bang dat je er wel aan begint, maar dat je ergens zal stagneren en dat je het niet afmaakt? Doe dan mee met onze Groepsreis.

Je doorloopt de Ontdekkingsreis van januari tot november 2023, in een warme groep van maximaal 8 ontdekkingsreizigers begeleid door een toegewijde reisleidster

Als je meegaat met deze groepscursus:

 • bekijk je zelfstandig video’s en je maakt 3 tot 4 opdrachten die horen bij de module
 • je plaatst jouw uitwerkingen van de opdrachten in de cursus en je krijgt daar feedback op
 • en je ontmoet je medereizigers en je reisleider bij het kampvuur tijdens de 9 Zoombijeenkomsten

De feedback en de Zoombijeenkomsten worden gegeven door Iris Depassé.

Praktische zaken

 • Data: De Zoombijeenkomsten zijn op dinsdagen in 2023, telkens van 15.00-16.30 uur:
  • di 24 jan, di 21 feb, di 21 maart, di 18 april, di 16 mei, di 13 juni, di 12 sept, di 10 okt, di 14 nov.
  • Als je een keer er niet bij kunt zijn, dan kun je de opname tot een week na datum bekijken.
 • Toegang tot het materiaal: Je krijgt toegang tot al het materiaal in één keer. Je kunt zelf bepalen of je alle opdrachten wilt maken of een deel ervan. Je hebt na november 2023 nog 7 maanden toegang om nog extra opdrachten te kunnen maken.
 • Prijs: Deze groepsreis kost: € 745,-. Als je je inschrijft voor 1 december krijg je € 50,- korting en betaal je dus € 695,-. Er is plaats voor maximaal 8 reizigers.

Precies de juiste combinatie van vrijheid en support!

Samen op Ontdekkingsreis

Samen op Ontdekkingsreis € 695,-

Betaling in termijnen is mogelijk, mail me als je daar gebruik van wilt makenNog een keer mee op reis?

Ben jij zo iemand die graag nog eens naar dezelfde plekken op vakantie gaat waar je je eerder goed hebt gevoeld? Uit nostalgie, vanwege de goede herinneringen of om je hart weer op te halen? Als je de Ontdekkingsreis al hebt afgerond, dan kun je nog een tweede keer met ons mee voor de halve prijs.

Je mag alle opdrachten (die je wilt) opnieuw maken en insturen. In de wetenschap dat je nu weer hele nieuwe dingen gaat zien, maken en ervaren. Je krijgt opnieuw feedback om je te inspireren en je mag deelnemen aan de 9 Zoombijeenkomsten in goed gezelschap van oud-gedienden en nieuwkomers, je maakt een nieuw reisverslag met je nieuwste creaties en je krijgt opnieuw 1,5 jaar toegang tot al het materiaal.

De normale prijs is € 695,- (inclusief 9 Zoombijeenkomsten, er vanuit gaande dat je je voor 1 december inschrijft). Dus je kunt voor € 347,50 opnieuw mee op reis!

Stuur me even een mailtje als je mee wilt, dan maak ik een factuur voor je in orde! Al begonnen, maar zin om aan te haken bij de groep? Laat het me weten. Ik denk met je mee hoe we het mogelijk maken.Veelgestelde vragen


Wat heb je nodig om op reis te kunnen?
Je camera, archief met abstracte foto's, schilderspullen, Photoshop of een vergelijkbaar programma voor het bewerken van je foto's en van alles dat je vast gewoon in huis hebt of waar je makkelijk aan kunt komen, zoals restjes stof, een tijdschrift, (oude) boeken. Je hoeft geen muziek of filmpjes te maken. Het mag natuurlijk wel. Het belangrijkste wat je nodig hebt is lef, nieuwsgierigheid en creativiteit. De rest is gewoon te regelen.
Kun je een keer een bijeenkomst missen?
Zeker, ik maak een opname van de bijeenkomst. Mocht je er een keer niet bij kunnen zijn, dan kun je tot een week na datum de opname terugkijken.
Moet je alle opdrachten doen?
Nee, je hoeft niet voor iedere Zoommeeting alle opdrachten die bij de module horen te maken. Je kunt zelf kijken welke opdrachten je wilt doen uit iedere Module. Na de laatste Zoommeeting heb je nog een half jaar toegang tot al het materiaal, waardoor je nog terug gaan naar opdrachten om ze alsnog te maken.
Wat als een opdracht me niet lukt?
Als je stagneert, kun je me altijd bellen, mailen, appen. Dan kijk ik of ik je vlot kan trekken.
Ik heb niet de Complete Opleiding doorlopen, kan ik toch mee op reis?
Voor wie zonder diploma mee op reis wil, heb ik een Voortraject ontwikkeld, om je snel klaar te stomen om mee op reis te kunnen. Lees alles daarover op: https://academievoorabstractefotografie.nl/p/voortraject-abstracte-fotografie-op-ontdekkingsreis/

Benieuwd naar de ervaringen van je voorgangers?

Bekijk hier de reacties van de Ontdekkingsreizigers!


Ga mee op Ontdekkingsreis

Schrijf je hier in om Solo of Samen op Ontdekkingsreis te gaan!

En verras jezelf met jouw nieuwe creaties!

Door wie?


Iris Depassé
Iris Depassé

Iris Depassé is oprichter en eigenaar van de Academie voor Abstracte fotografie. In 2019 lanceerde ze de allereerste online opleiding over abstracte fotografie. In 2021 maakte ze de vervolgcursus, die een creatieve verbreding biedt: Abstracte Fotografie op Ontdekkingsreis.

Iris is gedreven om abstracte fotografie op de kaart te zetten in Nederland. Ze geeft presentaties, workshops en fotobesprekingen bij fotoclubs. Ze is gastdocent in fotografie-opleidingen. Ze jureert bij fotowedstrijden en in 2022 was ze één van de sprekers op het hoofdpodium van Professional Imaging.

Daarnaast is ze kunstenaar. Ze exposeert en verkoopt haar abstracte foto’s al sinds 2015. Ze werd in 2016 geselecteerd om mee te doen aan de BredaPhoto Masterclass. Aansluitend volgde ze het eerste jaar van de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool.


Reiservaringen

Inmiddels zijn er 53 mensen die de Ontdekkingsreis doen of hebben gedaan en deze cursus wordt gemiddeld met een 9,5 gewaardeerd.

Een greep uit te reacties.

 • De cursus laat een mooie opbouw zien om stap voor stap te komen tot dat wat je niet dacht te kunnen.
 • Het ziet er weer zeer professioneel uit!
 • Heerlijk om eerst stil te staan bij de meerwaarde van kijken en beleven van kunst, én de rust te ervaren voor de sprong naar het onbekende, het leuke!
 • Blij met de opbouw, de variatie in het programma, de degelijke onderbouwing van de opdrachten/ uitdagingen, je praktische handvaten en tips.
 • Je feedback is heel fijn! De achtergrondinfo erg waardevol, het inspireert! Vond de opdrachten verrassend en leuk. Deze hele cursus verrast mij trouwens. Ik vind hem geweldig, mijn complimenten!
 • Je positiviteit spat weer van het scherm af. Ik word er telkens helemaal enthousiast van.

In één woord: geweldig! Ik ben diep onder de indruk hoe goed deze cursus in elkaar zit. Heldere uitleg, prachtige voorbeelden van jouw werk. Poe, je bent wel een multitalent! Goed gefilmd met mooie nieuwe achtergronden. De verdiepingsfilmpjes en teksten waren zeer nuttig en inspirerend. Je bent zo mogelijk nog enthousiaster als in de eerste cursus en dat doet me telkens glimlachen.

Ik ben echt superpositief, ik had wel wat van je verwacht op basis van de eerste cursus maar dit overtreft wel echt mijn verwachtingen. Grote buiging!! Helemaal top.

Iedje Visser - iedjevisserphotography.nl

Ik heb met deze Ontdekkingsreis vele nieuwe, voor mij onbekende wegen ontdekt. Het was zeer leerrijk en inspirerend. Abstracte fotografie was vrij nieuw voor mij. Ik heb nog weer anders leren kijken. Ik heb details leren zien in een chaos van elementen. En het uitbeelden van een gevoel in een abstracte foto was zeker niet spontaan in mezelf opgekomen zonder de cursus. Het aan mijzelf boetseren eindigt nooit en dat ervaar ik als positief! Ik ga zeker verder met abstracte beelden maken. Ik heb nu de tools in handen. Mijn fotografie is er enorm op vooruit gegaan.

Aimé de Clercq - België

Schrijf je hier in voor de Ontdekkingsreis:

Mee op Ontdekkingsreis € 595,-

Als je werkt in de creatieve sector, kun je nu tegemoetkoming in je studiekosten krijgen. Doe je aanvraag op werktuigppo.nl

***

PS. Heb je nog vragen voordat je mee wilt/ kunt doen? Mail me gerust op: [email protected] of bel me op: 06-55843366.