Tv2l6qbtqupuyefvrcww

Abstracte Fotografie

Leer abstracte foto's maken waar je jezelf en anderen mee verrast.

In deze cursus leer je prachtige abstracte foto's te maken. Foto's waarmee je jezelf en anderen verrast.

Je krijgt inspiratie voor een nieuwe manier van fotograferen. Je leert met aandacht te kijken, abstractie te herkennen en te creëren. Je gaat op avontuur, experimenteert, speelt en je komt in de flow. Je ontwikkelt oog voor vorm, kleur, compositie, lijn en textuur. Door deze nieuwe manier van kijken, gaat er een wereld voor je open. Je ontwikkelt een manier van kijken, waar je de rest van je leven profijt van hebt.

In de eerste module leer je wat Abstracte Fotografie is en in de drie daarop volgende modulen leer je hoe jij abstractie in je foto's kunt brengen. Je gaat actief aan de slag met bijpassende praktijkopdrachten, die je naar keuze in de natuur of in de stad kunt uitvoeren.

Je ontwikkelt je als fotograaf door feedback op jouw foto's in onze besloten Facebookgroep. Je krijgt inspiratie voor foto's door ook werk van anderen te zien. Je kunt vragen stellen en advies vragen.

Aan het eind van de cursus heb je een mooi portfolio van abstracte foto's gemaakt. Foto's die aan de muur kunt hangen of kunt gebruiken op je website, in social media of in drukwerk. Zowel voor jezelf als voor anderen.


Wie geeft de cursus?


Iris Depassé
Iris Depassé

Deze cursus wordt gegeven door Iris Depassé. Zij is kunstenaar en trainer en zij heeft zich gespecialiseerd in de Abstracte Fotografie. In eerste instantie als autodidact, later aangevuld met een aantal opleidingen en een stevige zelfstudie naar dit vakgebied.

Iris studeerde Kunst en Kunstbeleid aan de Universiteit van Groningen. Zij volgde bij de Fotovakschool de opleiding Photographic Design en de Basisopleiding Fotografie & Nabewerking. Zij deed mee aan de Masterclass BredaPhoto 2016. Daarnaast volgde zij losse workshops over onder andere macrofotografie, beeldtaal en landschapsfotografie. Zij maakt zowel abstracte foto's als abstracte schilderijen.

Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring als ondernemer, trainer en ontwikkelaar van inspirerende cursussen. In de Academie voor Abstracte Fotografie komt alles samen: haar liefde voor de kunst, het lesgeven en het ondernemen.

Nieuwsgierig naar haar abstracte foto's? Neem een kijkje op haar website: Iris Depasse ArtWorks.Wat ga je leren?


  Voor je van start gaat
beschikbaar in dagen
dagen Nadat je je hebt ingeschreven

Wat een meesterwerk heb je in de wereld gezet, Iris!!!

Indrukwekkend te zien wat zich ontvouwt wanneer jij je diepste en meest stille fluisteringen vanuit je ziel volgt. Ik ben echt diep onder de indruk van het niveau en de kwaliteit van module 1. De ambitieuze titel ‘Academie’ maak je voor mij helemaal waar.

Echt razend interessant, het maakt me nieuwsgierig en inspireert me. En wat een eer dat je mijn werk te midden van zulke kanjers presenteert. Dus ja, ik ben supertrots dat je me in de module hebt opgenomen. En ik snap dat je enorm hard hebt gewerkt, afgelopen weken/maanden.

Waar mogelijk zal ik je werk onder de aandacht brengen van geïnteresseerden. Ik wens je toe dat velen de weg naar jouw opleiding mogen vinden en dat er binnen enkele jaren toonaangevende reizende exposities zijn van adepten uit jouw ‘stal’. Klasse!

- Ronald Peeters, natuurfotograaf, Leven in Verwondering.nl

Veelgestelde vragen


Wanneer begint de cursus?
De cursus start telkens op de eerste dag van de maand. Vervolgens krijg je iedere maand een module met praktijkopdrachten. Je kunt de opdrachten in je eigen tijd en tempo doen.
Hoeveel tijd kost het om deze cursus te volgen?
Het bekijken van de video's is hooguit 1 uur per module. Daarnaast is het aan te raden is om minimaal 2 a 4 uur per module in te plannen voor de praktijkopdrachten. Als het je lukt om er af en toe een ochtend, middag of dag voor vrij te maken, is dat natuurlijk helemaal fijn. Kijk of je er een feestje van kan maken voor jezelf.
Wat voor camera heb ik nodig om deze cursus te kunnen volgen?
Module 1 t/m 3 kun je met iedere camera meedoen. Let op! Deze cursus is niet bedoeld om je camera beter te leren kennen. Op dat gebied zijn er al heel veel opleidingen verkrijgbaar. Ik raad je aan om in deze cursus te werken met een camera waar jij makkelijk mee werkt. Dat kan ook een smartphone zijn. Of, als je een chique camera hebt, waarbij je je nog onzeker voelt over de bediening, zet hem dan op de automatische stand. Voor de opdrachten uit Module 4, is het fijn als je handmatig je diafragma en sluitertijd kunt instellen en dat er een mogelijkheid op je camera zit voor meervoudige belichting (multiple exposure).
Heb je fotografiekennis nodig om deze cursus te volgen?
Nee, dat hoeft niet. Alle vaktermen leg ik simpel uit. Voor module 4 ga ik er vanuit dat je zelf in staat bent om diafragma en sluitertijden in te stellen.
Moet je lid zijn van Facebook om mee te kunnen doen?
Je kunt ook meedoen met deze cursus zonder gebruik te maken van de besloten Facebook groep. Je mist dan wel de mogelijkheid om feedback te krijgen en vragen te stellen. Een Facebook-account aanmaken is gratis en je kunt hem na afronding van je cursus weer opheffen.
Moet je iets weten over het nabewerken van foto's?
Nee dat hoeft niet. Ik laat soms zaken zien die je in de nabewerking kunt doen, maar het is niet noodzakelijk om dit zelf toe te passen. Mocht je het wel willen, dan zijn er simpele en gratis programma's verkrijgbaar voor. Kennis van Lightroom of Photoshop is dus niet nodig.
Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
Je hebt een jaar lang toegang tot het materiaal en tot de besloten Facebookgroep. De cursus zelf duurt vier maanden, Dus je hebt alle tijd om de cursus volledig te doorlopen.

Binnenkort kun je meedoen. Als je je naam en e-mailadres achterlaat, dan informeer ik je over de lancering!

Laat mij weten wanneer deze cursus begintSuper als je straks meedoet!