Workshop Els Dekker

Het is alleen al een kado om een dag in het atelier van Els te kunnen zijn en je te laven aan al het moois dat zij verzamelt en gemaakt heeft.

En in dit geval mag je daar ook nog eens iets moois creëren! In deze workshop maak je een eigen kunstwerk van oude materialen. Je kunt iets maken om neer te zetten of om op te hangen. Een object, een altaartje, paneeltje of een herinneringskistje bijvoorbeeld.

Het atelier van Els is gevuld met mooie dingen: Houten kistjes, schelpen, metalen voorwerpen. Ze verzamelt ze al jaren. Met haar camperbus reist zij door heel Europa en vindt overal de mooiste dingen. Uitgesleten hout op het strand, gladgeslepen stukken glas in een rivierbedding, een oud uurwerk op een rommelmarkt, maar ook veren, schelpen en stenen, bladmuziek, een tekst uit een oud boek, een verroest stuk metaal, een oude spijker, een stuk hout van een schip verweerd door de zee.

Els werkt vooral veel met natuurlijke elementen. "De natuur heeft ons zo veel te vertellen en te laten zien", zegt Els. Ze houdt van unieke en bijzondere voorwerpen met een verhaal.

Jouw kunstwerk kan een herinnering vormgeven van een bijzonder moment, plaats of persoon. Als een letterlijke verwerking of om herinneringen of voornemens een speciale plek te kunnen geven. Het kunstwerk helpt je om stil te staan bij wat waardevol voor je is, bij wat je leven verrijkt en kracht geeft. Je maakt door de voorwerpen een verbinding met jezelf en creëert een verbinding met de mensen die je lief zijn, met datgene wat je raakt en wat boven het dagelijkse leven uitstijgt.

Je mag struinen in de schatkamers van Els. Daarnaast kun je ook zelf persoonlijke voorwerpen meenemen die je verwerkt in jouw kunstwerk: een munt, schelp, veer, kraal, steen of een foto, een beeldje, flesje enz. Eventueel kun geprinte foto's meenemen en verwerken in je kunstwerk. (Er is geen printer aanwezig).

Je kiest elementen om hun schoonheid of om de symbolische waarde die ze voor je hebben. Door jouw keuzes geef je ze je eigen betekenis en maak je ze deel van jouw geschiedenis. Het laat zien waar jij je hart aan verbindt.

Tijdens de dag gebruik je je camera om de verschillende mogelijkheden en composities te onderzoeken en om je proces vast te leggen. Als je wilt, kun je de foto's van texturen en voorwerpen later ook nog gebruiken, als eindproduct of als basis voor een fotocollage.

De workshop vindt plaats op vrijdag 6 november 20202 in het atelier van Els Dekker aan de Waterkant, Kanaaldijk 301 in Alkmaar. Er is plaats voor 3 tot 6 personen. Afhankelijk van het aantal personen zullen we in meerdere ruimten werken, om te zorgen dat we de RIVM richtlijnen respecteren. Omdat het de eerste keer is dat we deze workshop zo aanbieden, zal ik (Iris Depassé) zelf ook aanwezig zijn en meedoen als deelnemer

De workshop duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Koffie, thee, lekkers, lunch met soep en broodjes is inbegrepen. De kosten zijn voor de workshop zijn inclusief basismateriaal en lunch. Meerprijs bij sommige bijzondere voorwerpen.

Praktisch: Neem een schort mee of doe kleding aan die vies mag worden. En neem je fotocamera mee!


Jouw trainer


Els Dekker
Els Dekker

Els Dekker is een levenskunstenaar. Haar leven en werk zijn sterk verweven. Ze reist, maakt mooie dingen, geeft workshops en ze verkoopt haar creaties, op festivals, kunstmarkten en in haar eigen atelier. Als er iemand is, van wie je kunt leren om je eigen weg te gaan en je eigen creaties te maken, dan is het van Els.


Je kunt je nog niet inschrijven op dit moment