Maak je eigen textielkunstwerk

Workshop Ellen van Os

Maak een textielkunstwerk van jouw abstracte foto

Kijk hier hoe je dat kunt doen....


In deze workshop maak je een textielkunstwerk op A4 formaat.

Als basis gebruik je een (abstracte) foto die we afdrukken op textiel. Vervolgens kun je met diverse materialen, zoals acquarelpotlood, viltstiften, maar als je wilt ook met stof, garen, ouw, kant, tule, knopen en kralen accenten aanbrengen. Je kunt delen van je foto accentueren of juist versluieren of zelfs bedekken. Je bepaalt zelf of je abstract of figuratief wilt werken.

Je hoeft niet goed te kunnen naaien. Je kunt ook met textiellijm elementen aanbrengen.

Tijdens de dag gebruik je je camera om de verschillende mogelijkheden en composities te onderzoeken en om je proces vast te leggen. Als je wilt, kun je de foto's van texturen en voorwerpen later ook nog gebruiken, als eindproduct of als basis voor een fotocollage.

Praktisch: Van te voren mail je ons een foto die je wilt gebruiken voor deze workshop. Neem je fotocamera mee om het proces vast te kunnen leggen.


Jouw trainer


Ellen van Os
Ellen van Os

Ellen van Os specialiseerde zich op de kunstacademie in het werken met textiel. Zij houdt van de textuur van stoffen. De verschillen maken het verschil. Van stug, glanzend en stoer tot soepel, transparant en aaibaar. Van felle kleuren tot pastels, van effen tot patronen. Ze daagt je uit kleur te bekennen en spannende combinaties samen te stellen.


Je kunt je nog niet inschrijven op dit moment