Workshop Abstracte Fotografie

Samen abstracte foto's maken op bijzondere plekken

Eens per maand organiseer ik een workshop Abstracte Fotografie. We gaan in een kleine groep, van maximaal 6 personen samen op pad om foto's te maken op een bijzondere lokatie.

Programma

We starten met een korte kennismaking en het inventariseren van leerwensen. Je krijgt twee opdrachten, waaraan je gaat werken. Als je liever je eigen gangetje gaat, of aan de slag wilt met een opdracht uit de cursus, is dat natuurlijk ook prima.

Daarna gaan we fotograferen op deze fotogenieke lokatie. Ik loop rond om je tips and tricks te geven en ik ben beschikbaar als vraagbaak.

Inclusief fotobespreking

Na afloop van de workshop kun je thuis foto’s selecteren en nabewerken en je mooiste foto’s of de foto’s waar je vragen over hebt inzenden. Deze fotobespreking (ter waarde van € 25,-) zit bij de prijs inbegrepen. Een week na de workshop organiseer ik een Zoom-meeting van een uur. Je kunt drie tot vijf foto's selecteren om te laten bespreken.

Je ziet dan dus ook de foto's zien die anderen gemaakt hebben en je krijgt feedback op je eigen foto's. Heel leerzaam, omdat het je bewust maakt van jouw eigenheid als abstracte fotograaf. Het is boeiend om te zien hoe iedereen zijn eigen focus heeft en zijn eigen beelden maakt, ook al fotografeer je in hetzelfde gebied.

Voor wie

Je kunt de workshop ook volgen als je de Wondere Wereld van de Abstracte Fotografie nog niet hebt afgerond. Het is wel handig om de proeflessen al bekeken te hebben (in verband met een herziening van de cursus de Wondere Wereld van de Abstracte Fotografie, zijn de proeflessen op 15 oktober weer beschikbaar.) De workshop is nadrukkelijk niet bedoeld als een dag om je camera te leren kennen. Ik ga er vanuit dat je je eigen camera voldoende kent om zelf uit de voeten te kunnen. De nadruk in de praktijkdag ligt op het praktisch aan de slag gaan met abstracte fotografie, op abstractie herkennen en in je beeld te brengen.

Door wie:

De workshop wordt verzorgd door Iris Depassé.

Data en plaatsen

1. Vrijdag 15 oktober 2021 van 13.00-16.00 uur: Lokatie Hembrug-terrein Zaandam. Fotobespreking vrijdag 22 oktober 2021 van 15.00-16.00 uur

2. Donderdag 18 november 2021 van 13.00-16.00 uur: Lokatie: NDSM-werf in Amsterdam op Fotobespreking: donderdag 25 november 2021 van 15.00-16.00 uur

3. Donderdag 16 december 2021 van 13.00-16.00 uur: Lokatie Hembrug-terrein Zaandam. Fotobespreking: 23 december 2021 van 15.00-16.00 uur

Prijs

Workshop van drie uur + 1 uur fotobespreking een week later, inclusief consumpties: € 95,-.

Je kunt deze workshop met € 20,- korting aanschaffen in combinatie met je inschrijving voor een cursus. Als je de workshop los van een cursus boekt, betaal je het normale tarief.

Parkeren:

Zowel bij het NDSM-terrein als bij het Hembrug-terrein kun je makkelijk je auto parkeren. Bij het Hembrug terrein is parkeren zelfs gratis.


Zin om mee te doen? Schrijf je nu in!

Workshop Abstracte Fotografie


"Ik vond het leuk deze workshop! Het NDSM-terrein is echt heel geschikt voor abstracte fotografie. Door de cursus kijk ik al anders naar dingen en zo in de praktijk in zo’n gebied rondlopen is erg inspirerend. Ik vond het ook leuk dat we in een klein groepje waren. Door met meerdere mensen rond te lopen, leer je ook weer op een andere manier naar iets te kijken. Fijn dat we tips kregen over hoe je anders naar dingen kunt kijken en hoe je iets kunt doen (bijvoorbeeld met graffiti). Ook leuk om elkaars foto's te kunnen zien en te bespreken. Kortom: ik vond het erg leuk!”

- Rinske Hokwerda

"Ik was wel even klaar met foto’s die zo nodig een verhaal moeten vertellen. Ik wilde terug naar puur, mooie lijnen, kleuren, vormen, dat is genoeg. Jouw introductie sloot meteen aan bij wat ik wilde en zocht. Het was vanaf het eerste moment inspirerend, duidelijk, bood een prima kader om mee aan de gang te gaan. En over inspirerend gesproken: overal zit schoonheid, maar de NDSM-werf is bruisend, energiek en daagt uit. Ik heb van elk moment genoten, met een nieuwe blik. De nabespreking gaf afronding, maar hier ben ik voorlopig nog niet klaar mee!"

- Annelies Pietersen

"Het was een feestje om in de snoepwinkel voor fotografen (NDSM werf in Amsterdam) samen met Iris foto’s te mogen maken. De opbouw van haar workshop is dusdanig dat je gaat begrijpen hoe abstracte fotografie werkt. De begeleiding van Iris is constructief en leerzaam. Ik heb een topmiddag gehad."

- Ina Ploem

Veelgestelde vragen


Wat gebeurt er als het slecht weer is?
De praktijkdag gaat altijd door. Kleed je dus altijd zo dat je zonder problemen drie uur buiten kunt zijn.
Hoe zit het met annulering?
Je kunt tot vier weken voor aanvang kosteloos annuleren. Bij annulering in de periode 4 tot 1 weken voor aanvang krijg je 50% van je betaalde bedrag terug. Bij annulering binnen 1 week voor aanvang krijg je 25% van je betaalde bedrag terug. In alle gevallen kun je ook iemand anders ter vervanging laten deelnemen. Mochten wij de workshop van onze kant onverhoopt moeten annuleren, dan ontvang je natuurlijk het totaal betaalde bedrag retour.


Zin om mee te doen? Schrijf je nu in!

Workshop Abstracte Fotografie