Iv98s6wvric26vxya6kg

Wat is Abstracte Fotografie? Module 1 + Werkmap

Introductie in de Abstracte Fotografie

   Bekijk de promofilm

Dit is module 1 van de Complete Cursus Abstracte Fotografie, speciaal bedoeld voor iedereen die heel nieuwsgierig is wat Abstracte Fotografie inhoudt.

In deze module leer je wat Abstracte Fotografie is, aan de hand van de ontwikkeling van abstractie in de schilderkunst en de fotografie.

Je krijgt prachtige abstracte foto's te zien van 15 verschillende fotografen. Je leert wat factoren zijn die van invloed zijn op abstractie en je krijgt een werkbare definitie voor Abstracte Fotografie.

Deze module is interessant voor iedereen met interesse in (abstracte) kunst, kunstgeschiedenis en fotografie. En voor mensen die nog niet weten of ze zelf iets willen gaan doen met Abstracte Fotografie. Die vooral willen weten wat het nu eigenlijk is en willen leren om op die nieuwe manier naar de wereld te kijken en abstracte foto's in de werkelijkheid te ontdekken, los van het fotograferen.

Daarnaast is deze module heel geschikt voor ervaren fotografen of fotografiedocenten, die graag een gedegen theoretisch kader willen hebben om studenten beter te kunnen begeleiden in abstracte fotografie.


Wie geeft de cursus?


Iris Depassé
Iris Depassé

Ik ben Iris Depassé. Kunstenaar en oprichter van de Academie voor Abstracte Fotografie.

Ik hou erg van abstracte fotografie en ik heb me daar de afgelopen jaren in gespecialiseerd. Ik deed mee aan de Masterclass BredaPhoto, volgde de Basisopleiding Fotografie en Photoshop en de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool in Amsterdam. Ik volgde workshops over oa. landschapsfotografie, macrofotografie, beeldtaal en autonome fotografie. Het meest leerde ik door zelfstudie en research, want er bestaan nog geen opleidingen op gebied van Abstracte Fotografie.

Vandaar dat ik hem ben gaan ontwikkelen voor je. In deze cursus komt alles samen: mijn twintig jaar ervaring als trainer en ontwikkelaar van cursussen, mijn kennis en ervaring van abstracte fotografie, mijn ondernemerschap en mijn plezier om mensen te inspireren en te motiveren. Ik wens je er veel plezier en mooie mee toe!


"Dank voor zoveel moois, Iris! Onverwacht verrast en enthousiast gemaakt waardoor ik niet meer "normaal" kan kijken. Mijn fantasie is nu pas echt op hol. Het hele weekend ben ik al aan het experimenteren geweest, super! Ik laat het heerlijk op mij inwerken. Het brengt beslist een enorme verdieping in de natuurbeleving. Het is nu al bijna onmogelijk om "gewoon" te kijken, ik zie overal wel wat in.

Désirée van Bracht-Sersansie

"Oooeh, wat ben ik trots op deze cursus! De afgelopen drie maanden heb ik als stagiaire fotografie met veel plezier meegeholpen aan het ontwikkelen ervan. Ik had nog nooit gehoord van abstracte fotografie, dus dit was voor mij een nieuwe ervaring. Heel leuk om dat van zo dichtbij mee te maken. We hebben hard gewerkt en veel lol gehad en ik ben echt ontzettend trots op het eindproduct.

- Emmaly Willemsen, student fotografie, Noorderpoort College

AangekochtWat is Abstracte Fotografie?
Introductie in de Abstracte Fotografie
Iris Depassé
€59
Werkmap Module 1
De plek om jouw abstracte foto's en de uitwerkingen van je opdrachten te delen
Iris Depassé
€145

Originele prijs: €204


Veelgestelde vragen


Wanneer begint de cursus?
Deze cursus start zodra je je hebt ingeschreven.
Hoeveel tijd kost het om deze cursus te volgen?
Deze module bestaat uit zo'n 70 minuten aan videolessen, in combinatie met een aantal oefeningen. Zowel oefeningen ter verdieping van de lesstof (bijvoorbeeld extra documentaires over de ontwikkelingen van abstractie in de kunst en in de fotografie) als oefeningen voor het bekijken van pagina's van fotografen en het maken van inspiratiemappen. De oefeningen kosten 1 a 2 dagdelen.
Heb je fotografiekennis nodig om Module 1 te volgen?
Nee, dat hoeft niet. Eventuele vaktermen worden altijd goed uitgelegd.
Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
Je hebt een jaar lang toegang tot het materiaal.
Kan ik alvast even snuffelen aan de cursus?
Jazeker, je kunt gratis meedoen aan de minicursus "Voorproefje Abstracte Fotografie". Daar kun je al een deel van module 1.1 en module 1.4. Een praktische opdracht uit Module 2.1 en een stukje uit de Afronding. Zodat je kunt ervaren of deze cursus iets voor je is. Als je genoten hebt van het Voorproefje, dan kun je je zonder zorgen inschrijven voor Module 1 of de Complete Cursus. Het is een heel representatief voorproefje namelijk.

Wat een meesterwerk heb je in de wereld gezet, Iris!!!

Ik ben echt diep onder de indruk van het niveau en de kwaliteit van module 1. De ambitieuze titel ‘Academie’ maak je voor mij helemaal waar.

Echt razend interessant, het maakt me nieuwsgierig en inspireert me. En wat een eer dat je mijn werk te midden van zulke kanjers presenteert. Dus ja, ik ben supertrots dat je me in de module hebt opgenomen. En ik snap dat je enorm hard hebt gewerkt, afgelopen weken/maanden.

- Ronald Peeters, natuurfotograaf, Leven in Verwondering.nl