Eh5dwunoslamfljwnx5z

Goud

Meest gekozen cursus: met feedback van je docent en werk van medecursisten.

Goud: de meest gekozen variant van onze online cursus Abstracte Fotografie

Jaaa, ik doe mee!

Met feedback van je docent en stimulans van medecursisten: € 395,-

"Foto's als abstracte schilderijen"

Wat krijg je bij Goud:

Alle videolessen en praktijkopdrachten met:

 • inzicht in de bijzonderheden van de abstracte fotografie
 • vele inspirerende voorbeeldfoto’s van internationale fotografen
 • zicht op je eigen smaak
 • duidelijke video’s met uitleg over technieken om abstractie in je foto's te brengen
 • uitdagende praktijkopdrachten die garant staan voor vele uren fotografieplezier
 • een prachtig portfolio met foto’s om je vingers bij af te likken

Aangevuld met:

 • de stimulans van een enthousiaste docent
 • opbouwende feedback van je docent op de foto's die je uploadt
 • inspiratie van het werk van medecursisten
 • leren van elkaars fouten en successen.
 • diploma bij succesvolle afronding

Leer effectief van feedback van je docent en van het werk van je medecursisten


"Spelen met de grens tussen abstract en geabstraheerd"

Gun jezelf deze stimulans voor je eigen ontwikkeling

Jaaa, ik doe mee!

Cursus Abstracte Fotografie Goud: € 395,-

"Bijzondere aandacht voor vorm, kleur, perspectief en compositie"

Enthousiaste reacties en een podium voor jouw foto's.

Jaaa, ik doe mee!

Abstracte Fotografie Goud: € 395,-

Jouw trainer


Iris Depassé Abstracte Fotografie
Iris Depassé Abstracte Fotografie

Deze cursus is gemaakt door Iris Depassé, kunstenaar en course-creator. Iris specialiseerde zich in de Abstracte Fotografie. Ze exposeert en verkoopt haar abstracte foto’s al sinds 2015.

In 2016 deed ze mee aan BredaPhoto Masterclass 2016. Aansluitend stroomde ze in in het eerste jaar van de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool.

Zij richtte de Academie voor Abstracte Fotografie op en ze maakte deze allereerste online cursus over abstracte fotografie.

Ze is gedreven om abstracte fotografie op de kaart te zetten in Nederland. Ze geeft lezingen bij fotoclubs. Ze is gastdocent in fotografieopleidingen. Zij jureert bij fotowedstrijden en in 2021 is ze één van de sprekers op het hoofdpodium van Professional Imaging.


Benieuwd naar de resultaten?

Selectie foto's van cursisten: Yvonne Tweebeeke, Gerrit Koster en Katinka van den Berg

Bekijk hier meer moois van cursisten.

Wow, ik doe mee!

Dit kun jij ook leren als je meedoet: € 395,-

Wat een fantastische cursus! Voor mij was dit de beste cursus op fotogebied die ik tot nu toe gevolgd heb. Ik ben blij dat ik er voor ben gegaan, want ik heb veel geleerd en kan nieuwe wegen in slaan.

Het belangrijkste is dat abstracte fotografie eindelijk een plek heeft gekregen. Van hap-snap naar een voor mij belangrijke fotografiestijl. Ik heb geleerd hoe ik inspiratie kan krijgen uit werk van anderen, ik weet beter waar mijn voorkeuren liggen qua smaak, waardoor er meer lijn in mijn werk is gekomen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ik snap beter wat ik doe. En ik heb geleerd om nog beter om me heen te kijken en ontdekt dat alles mooi is als je anders (en beter) kijkt.

- Fransje Grisnich, Leeuwarden

Nooit gedacht dat ik na 2 maanden online cursus ooit zulke mooie abstracte foto's kon maken!

Ik werd geïnspireerd door jouw online presentatie voor onze Fotoclub F70 en zag daar abstracte foto's die ik graag zou kunnen maken en besloot de cursus te gaan doen.

De opleiding werkte voor mij prima. Stapsgewijs heb ik geleerd om fotografisch aantrekkelijke abstracte beelden te herkennen. Mijn eigen portfolio selecteren was de leukste opdracht. Vooral omdat je dan beseft dat je een flinke leercurve hebt doorgemaakt van bijna nul abstract werk naar veel onverwacht mooie abstracte foto’s.

Het zoeken naar abstracte beelden bezorgt mij een flow waar ik enthousiast van word. Bovendien kom je op plekken, zoals havens en kleine straatjes waar ik normaal niet kom. Reuze interessant! Ik heb mooie waardering voor het werk gehad van veel fotoclubleden en een paar vrienden/vriendinnen. Ik kreeg zelfs al een verzoek voor specifieke abstracte foto's voor hun huis. Wat wil je nog meer?

- Rob van Roosmalen, Bestuur Fotoclub F70 Rijswijk

Hoe meer ik fotografeer, hoe gelukkiger ik ben. Weg uit de kantoortuin, hoera naar buiten. Wat heb ik verder geleerd? In ieder geval om beter te kijken naar waar ik wil dat de focus ligt en met name welke elementen die focus verstoren. Ik heb geleerd om echt de tijd te nemen. Met aandacht voor een goede compositie, licht en schaduw en nabewerking, wordt het nóg mooier. Met composities spelen heeft me zulke verrassende foto's gebracht. Ook ben ik blij met de nieuwe technieken zoals double exposure en bewegingsonscherpte.

Jouw feedback op maat springt eruit. Echt top. Geen algemene woorden, je kijkt goed en zorgt voor verbeterslagen. Ik ben blij met het resultaat: de ontwikkeling van mijn eigen stijl als fotograaf en een prachtig portfolio op mijn website, waar ik de boer mee op kan.

Want wat misschien nog wel de mooiste ontdekking is, is dat ik mensen blij maak met mijn foto's, zowel zakelijk als vrienden. Een belofte voor de toekomst. Ik heb heel veel zin om deze ingeslagen weg te vervolgen.

- Sia Windig, Site-seeing met Sia.nl

Ik ben bijzonder blij met de theoretische start van de cursus! Dat is echt een grote meerwaarde voor mij en het is ook bijzonder, omdat ik dat nog bij geen enkele cursus heb gezien.

Verder heb ik genoten van je manier van presenteren! Door middel van de videolessen ondersteund met beelden heb je je boodschap en enthousiasme voor fotografie prima over kunnen brengen. Dit heeft echt een meerwaarde tov het lezen van de lessen.

Je hebt ons door middel van een trechtertechniek daar gebracht waar het bij abstracte fotografie om gaat. Alle facetten zijn aan bod gekomen en op een leuke manier ook nog. Door de opdrachten ook steeds vlot te voorzien van mooie feedback houd je ook de snelheid erin. Ik ben heel blij ben dat ik deze cursus heb gedaan!!

- Gerry Fokkinga-Vellema , Schagerbrug

Sluit je aan bij deze club van liefhebbers.

Jaaa, ik doe mee!

Doe mee met Goud: € 395,-

Ik wilde me verder ontwikkelen in de abstracte fotografie. Ik kijk er met veel plezier op terug, heb veel nieuwe dingen geleerd waar ik zelf mee verder kan.

Het werken met sluitertijd en bewegingsonscherpte en dan vooral de bewogen landschappen zo passend in mijn straatje. De landschappen liggen allemaal al te wachten tot ik met mijn camera voorbij zoef en hen transformeer tot nieuwe werelden waarin de echte landschappen nog doorklinken. Zo leuk omdat ik dat ook al doe met roest en erosie, maar dan weer anders.

Double exposure is ook iets wat ik niet eerder in mijn abstracte fotografie had gebruikt en wat vooral in combi met de landschappen weer veel mogelijkheden biedt. Experimenten opzetten zoals met olie en water, met glas.

Kijken naar anderen maar wel mijn eigen weg volgen. Doen en ervaren. Er voor gaan!

- Aafke Buitelaar, beeldmaker, www.aafkebuitelaar.nl

Ik was al langere tijd bezig met meer abstracte foto's maar vond te weinig herkenning bij anderen op de fotoclub en in het algemeen. Daardoor ook weinig feedback waar ik wat aan had.

Deze cursus was een feest van herkenning! Veel nieuwe ingangshoeken en voorbeelden ervaren, waardoor je foto's snel naar een hoger niveau van abstractie worden getild. Ik heb leren vertrouwen op mijn eigen oordeel en zienswijze, aangevuld met een nog betere manier van kijken en nabewerken.

Je krijgt een andere kijk op de wereld om je heen! Heel inspirerend om op dit pad door te gaan.

- Tineke Wolke, Hoorn

Met deze cursus heb ik meer verdieping gekregen in de wereld van de abstracte fotografie. Ik heb een stevigere ondergrond nu. Eerst was het wat meer hap snap, nu ben ik er bewuster mee bezig. Het is een verrijking op mijn eigen fotografiebeleving.

Ik laat mijn bedrijf, Anders Verbeeld, ook een kleine transitie ondergaan. Ik ga me niet alleen meer presenteren als fotograaf van architectuur, ook de abstracte fotografie ga ik een belangrijkere rol laten spelen.

- Christien Gutter, Anders Verbeeld

Ik wilde graag weten wat abstracte fotografie nu precies inhoudt, nieuwe input en mij meer verdiepen in deze vorm van fotografie. Wat ik als heel prettig heb ervaren is de structuur en opbouw van de cursus. Daardoor werd het voor mij duidelijker wat abstracte fotografie nu precies inhield.

Een informatieve cursus met goede achtergrondinformatie over abstracte fotografie en veel praktische opdrachten. Hierdoor kun jij je eigen leerweg bepalen.

Ik heb deze cursus als heel positief ervaren. De afwisseling tussen de videolessen, praktijkopdrachten en aanvullende informatie vond ik uitgebalanceerd en afwisselend. En natuurlijk het enthousiasme van jou, Iris, was wel heel erg motiverend! Dankjewel daarvoor!

- Nel Talen, www.neltalen.nl

Inhoud van de cursus


  Alles voor een goede start
beschikbaar binnen dag(en)
dag(en) voor cursisten

Ik vind deze opleiding zeer inspirerend om zelf aan de slag te gaan met het maken van abstracte beelden.

Door de uitgebreide achtergrond informatie, gecombineerd met toelichtende filmpjes en de snelle feedback op de opdrachten is dit ook nog eens een leuke manier om te leren.

Mensen die overwegen om deze opleiding te gaan volgen kan ik alleen maar zeggen "gewoon doen", het is een aanrader.

- Leo Luijten, Rotterdam

Ik heb heel veel geleerd in de cursus én van het kijken naar de beelden van medecursisten. Het leuke van deze cursus is dat je met allemaal gelijkgestemden bezig bent met deze bijzondere en creatieve tak van de fotografie.

Het is erg leuk om te zien wat anderen voor foto's inleveren bij de opdrachten. Hier leer je ook ontzettend veel van en krijg je weer nieuwe inspiratie van.

De videolessen van Iris zijn erg leerzaam en het leuke is dat je er meteen mee aan de slag gaat door de opdrachten te maken. Ik vind het jammer dat de cursus er op zit voor mij! Iris, bedankt!"

- Claudia Kerkhoff, lid Fotovrienden West-Friesland

Ik ben deze cursus uit enthousiasme gaan doen. Zelf was ik al een beetje met abstracte fotografie bezig, zonder dat ik wist dat het een stroming was. Toen ik deze cursus tegenkwam, was ik meteen enthousiast. 'Eindelijk iets wat bij me past', dacht ik. Absoluut.

Ik dacht dat abstracte fotografie alleen te bereiken was, door te spelen met je sluitertijd en diafragma. Door het rijke aanbod met veel beeldend materiaal bleek dat het veel breder is. Het heeft dus heel veel toegevoegd. Dat abstracte fotografie gaat om het plezier dat je erin hebt. Ook heb ik beter keuzes leren maken, door je gevoel te volgen. Deze geeft aan wat het best bij je past.

Zeer inspirerende cursus met veel materiaal en uitdagende opdrachten, gegeven door een cursusleidster die je enorm weet te motiveren en positief is! De cursus heeft mij heel veel voldoening, energie en inspiratie gegeven.

- Petra Noom, Amsterdam

De cursus Abstracte Fotografie was voor mij een speelse vorm om thuis te raken in het maken van abstracte foto's. De documentaires/bonusvideo's hebben mij laten zien hoe enorm gevarieerd de categorie 'abstracte fotografie' is. Dat geeft een grote vrijheid in interpretatie van wat 'abstract' kan inhouden. Geen hokjesgeest hier en dat is een verademing.

Voor mijn gevoel ben ik met mijn neus in de boter gevallen. De video's vond ik duidelijk en inspirerend. Enthousiasme is besmettelijk. Praktisch alle opdrachten heb ik met plezier gedaan. Het belangrijkste dat ik heb geleerd in de cursus is precies datgene dat ik wilde leren: kijken en zien. En eigenlijk nog meer dan ik me erbij had voorgesteld. Het begint wel met kijken wat je kan fotograferen, maar hier eindigt het niet, is me gebleken. Ook in de nabewerking komt er veel kijken en zien bij kijken. Een onverwachte bonus.

De opdrachten rolden een pad uit dat ik kon bewandelen en dat ervaar ik als luxe. Nu eens niet alle wielen zelf uitvinden, maar gewoon uitvoeren wat de docent "opdraagt". Ik tuimelde rond in een snoepwinkel en alles was lekker.

Al met al heb ik veel uit de opleiding kunnen halen. Bovendien zijn er deuren opengezet die weer nieuwe deuren openen. Het stopt niet bij het eind van de opleiding. Er is iets in beweging gezet en de weg zal zich vanzelf laten zien.

- Ellorene Westerhout

"Ik vond het een hele leuke opleiding, goed opgezet. Stap voor stap steeds een beetje verder komen dmv duidelijke video uitleg en opdrachten. met goede feedback waarin duidelijk wordt aangegeven hoe het ook anders kan, waardoor foto's beter/spannender/interessanter worden. Ook het bekijken van de foto's met feedback van de medecursisten erg leerzaam.

De leukste opdracht was het portfolio samenstellen, want in het begin van de cursus denk je: Ik kan nooit zulke foto's maken! En met uitzoeken zie je er toch wel hele mooie tussen zitten die je dan ZELF gemaakt hebt.

- Maria Vlot, Varsseveld

Veelgestelde vragen


Hoeveel tijd kost het om deze cursus te volgen?
Ga uit van 2 tot 4 dagdelen per module. De meeste mensen hebben de cursus in 4,5 tot 6 maanden doorlopen. Maak er een feestje van voor jezelf door jouw me-time alvast in te plannen in je agenda.
Wat voor camera heb ik nodig om deze cursus te kunnen volgen?
Module 2 en 3 kun je met iedere camera doen. Voor de opdrachten uit Module 4 moet je je diafragma en sluitertijd handmatig kunnen instellen. Het is handig als er een mogelijkheid op je camera zit voor meervoudige belichting (multiple exposure).
Heb je fotografiekennis nodig om deze cursus te volgen?
Nee, dat hoeft niet. Alle vaktermen leg ik simpel uit. Deze cursus is niet bedoeld om je camera beter te leren kennen. Op dat gebied zijn er al heel veel opleidingen verkrijgbaar. Als je je camera niet goed kent, dan zijn genoeg gratis filmpjes te bekijken waarin de werking van je camera wordt uitgelegd.
Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
Je hebt 1 jaar de tijd om je cursus af te ronden, daarna zijn er voordelige mogelijkheden tot verlenging.* Als je je diploma-aanvraag hebt ingediend, blijft de cursus nog 3 maanden toegankelijk. * Dit geldt voor iedereen die zich na 1 april 2020 inschrijft.
Waarom bied ik geen levenslange toegang tot de cursus?
Omdat ik geen beloften wil doen die ik niet kan waarmaken. Ik heb geen idee hoe mijn leven zich ontwikkelt. Voor de periode dat je ingeschreven bent, garandeer ik je mijn volledige toewijding!
Moet je iets weten over het nabewerken van foto's?
Nee dat hoeft niet. Ik laat een aantal simpele dingen zien, die je in vrijwel ieder bewerkingsprogramma kunt doen. Er zijn simpele en gratis programma's voor verkrijgbaar. Kennis van Lightroom of Photoshop is dus niet nodig.
Maak je abstracte foto's vooral door de nabewerking?
Nee. Je leert in deze cursus om abstractie te creeëren in het fotograferen: door de keuze van je onderwerp, je uitsnede en perspectief. Je kunt daar nog een snufje aan toevoegen in de nabewerking, daar laat ik wel iets van zien in de cursus. We gaan in deze cursus geen foto's samenstellen door delen ervan weg te laten, toevoegen of te vervangen.
Stel je voor dat de cursus echt niet aansluit bij mijn verwachtingen?
Als de cursus echt niet aansluit bij je verwachtingen, dan kun je binnen 14 dagen je geld terug vragen.
Wat kan ik verwachten aan feedback?
De feedback zoals ik die geef in de proeflessen geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten. Het is de ene keer meer dan de andere keer, afhankelijk van wat de geplaatste foto's en de bijbehorende teksten bij me oproepen. In deze cursus krijg je feedback van mij persoonlijk op alle basisopdrachten. In die opdrachten kijk ik of je de theorie goed toepast in de praktijk. Overigens zit het prijsverschil tussen Zilver en Goud niet alleen in de feedback die ik geef op jouw werk, maar ook in de mogelijkheid om je foto’t te uploaden en in de rijke database van foto’s van je medecursisten met mijn feedback erop, waar je uit kunt putten.
Is het ook mogelijk om in termijnen te betalen?
Zeker, je kunt Goud ook betalen in drie termijnen. Stuur even een mailtje naar [email protected] als je van die gelegenheid gebruik wilt maken.

"Ik ben aan de cursus begonnen zonder enige fotografie ervaring. Nou dat is best een dingetje natuurlijk, want je weet dan niet waar je aan begint. Maar de cursus is zo opgezet dat dit helemaal geen probleem hoeft te zijn. Wat wel enig doorzettingsvermogen van jezelf vergt.

Maar er is voor mij een wereld opengegaan waarvan ik niet heb durven dromen. Als ik met de cursus en opdrachten bezig ben vergeet ik alle tijd. Ik heb echt nooit geweten hoe verschrikkelijk leuk het is om met een camera te spelen. En het nabewerken van foto's geeft mij elke keer weer een heel blij gevoel.

Vooral de vrijheid om te kunnen werken wanneer het mij uitkwam vond ik fijn. Als je iets nodig hebt om even helemaal uit je hoofd te komen, dan is dit een geweldige opleiding!"

-Conny van Oevelen, Esbeek

"Deze cursus heeft me weer plezier in het fotograferen gebracht.

Ik was een beetje klaar met fotograferen. "Alles is al gefotografeerd" en ik zag bij mezelf geen ontwikkeling meer. Toen werd ik attent gemaakt door een collega-fotograaf op deze cursus.

Als ik terugkijk zie ik dat ik me ervan bewust moest worden om abstract te kijken. Dat is me tijdens deze cursus aardig goed bijgebracht. Het belangrijkste is toch dat ik nog meer heb leren kijken. Anders kijken, abstract kijken. Daardoor zie je veel meer kleuren, patronen, reflecties, enz. Zelfs de natuur ben ik nog meer gaan waarderen. Die krijgt een andere dimensie."

- Leny Hamoen-de Bree, https://www.piecesofheaven.nl

Graag wilde ik me meer verdiepen in abstracte fotografie en onderbouwing hierover. Ik was al voorzichtig bezig met abstracte fotografie, maar ‘stond stil’ in mijn ontwikkeling. Wilde heel graag originele foto's op dit gebied maken, maar hoe doe je dat dan?

Deze opleiding heeft voor mij voor de volle 100% voldaan aan mijn wensen. Ik heb ongelooflijk veel geleerd en nagedacht over "abstract" fotograferen. Het leerproces was een feestje. Denk dat ik vooral "anders" ben gaan kijken.

Kan het een ieder aanraden die in deze richting van de fotografie iets wil leren. Mijn ervaring is zeer positief. Je leert veel, zowel praktisch als theoretisch en je ontwikkelt op een heel natuurlijke manier je creativiteit op dit gebied. De cursus bood me inspiratie, uitdaging en nog meer enthousiasme voor abstract fotograferen.

- Wilma Smits-Slager, Zwolle.

“Ik fotografeerde voordat ik aan de cursus begon al met een bepaalde abstractie en wilde me hierin verder verdiepen. Het was voor mij een goede stok achter de deur om weer volop te fotograferen met de verschillende opdrachten. Leuk en goed om ook eens andere dingen te proberen. Deze cursus geeft in een gestructureerde en stapsgewijze opbouw (met videolessen en praktijkgerichte opdrachten) basiskennis over fotografie (diafragma, sluitertijd etc) als ook wat een foto nu een abstracte foto maakt. “

- Nanda Bussers, HeArt Photostories, http://www.heart-photostories.nl/

"Ik zoek al jaren medestanders in abstracte fotografie. Ik keek natuurlijk al een beetje abstract, maar ik kende maar weinig mensen die het begrepen. Veel mensen weten niet wat abstract is of ze denken er te makkelijk over. Ik wilde er door deze cursus graag achter komen wat abstracte fotografie nu precies inhoudt.

Ik ben door deze cursus nog enthousiaster geworden voor het abstracte. Het is heel fijn om in deze cursus met gelijkgestemden te werken en ik heb veel geleerd van het kijken naar de abstracte fotografie van anderen.

De leukste opdracht vond ik het samenstellen van het portfolio. Ik zag in hoeveel mooie foto's ik gemaakt heb in deze cursus en heb daar een selectie uit gemaakt. Voor mij is dit echt een toevoeging ten aanzien van mijn fotografie en ik ga er zeker mee door!"

- Yvonne Tweebeeke, liefhebster abstracte fotografie, Krommenie

"Lieve Iris, wat heb ik genoten van je cursus! Elke les was weer een feestje, waar ik blij van werd en positieve energie van kreeg.

Je lessen hebben mij ontzettend veel geleerd, waardoor ik de afgelopen periode niet alleen gegroeid ben in mijn techniek en creatief inzicht, ze hebben mij ook de richting gewezen waarin ik mij verder wil ontwikkelen. En dat vind ik onwijs gaaf!

Abstracte fotografie zet je aan het denken, je moet er een stapje extra voor doen en vaak nog wel meer dan één. Daar hou ik van. Het daagt me uit creatiever te denken, nog meer dan ik al deed. Ik spat uit elkaar van de energie, van de nieuwe ideeën. Ik ben blij met alle nieuwe mensen die ik hierdoor leer kennen, blij met alle informatie die op me afkomt.

Ik kijk dit jaar zelfs uit naar de winter vanwege alle creativiteit die dat seizoen zal brengen. Dat is mij nog nooit gebeurd... Bedankt voor al het moois dat je me gebracht hebt, Iris.

- Katinka van den Berg, liefhebber abstracte fotografie

"Hartstikke bedankt voor deze fijne en leerzame cursus! Het allerbelangrijkste dat ik geleerd heb is het anders kijken. Ik kijk bij het wandelen of fietsen telkens of ik mooie onderwerpen voor abstracte fotografie zie. Ik heb echt goed leren kijken naar details. Daarnaast heb ik veel geleerd over beeldaspecten (kleur, structuur e.d.) maar ook heel veel over de nabewerking van foto’s. Dat kende ik helemaal niet en dit was erg leuk en leerzaam om te doen.

Het heeft me een nieuwe hobby opgeleverd: niet alleen abstract fotograferen, maar ook het bewerken van foto’s. De cursus is een mooie combinatie van videolessen met veel erg leuke praktijkopdrachten en aanvullende info. Ook de online feedback maakt het leerzaam. Iris reageert snel en fijn. Je komt echt een stap verder met deze cursus. Kortom, als je beter wilt worden in abstracte fotografie dan raad ik deze opleiding zeer aan én bovendien verandert het je kijk op de wereld! Echt!

- Jeantine Geleijnse, docente bewegingsonderwijs en pedagogiek, Hogeschool van A'dam

De cursus is van A tot Z met Aandacht en Zorg samengesteld. De videolessen zijn heel compleet en duidelijk. Je presentatie is verfrissend; geen glad praatje, maar alsof je werkelijk tegenover me zit. Mooie, verzorgde setting ook. Zeker bij dit onderwerp belangrijk, oog voor details. Veel en goede voorbeelden, filmpjes, verwijzingen naar websites etc.

Praktijkopdrachten goed uitgelegd en duidelijk. Snelle reactie op ingeleverd werk, heel fijn. Je staat open voor feedback en doet daar ook iets mee. Chapeau daarvoor! Leuk en leerzaam om werk van andere cursisten te kunnen volgen.

Tijdens de cursus had ik het nog niet door, maar toen ik mijn portfolio ging samenstellen, zag ik pas wat een vooruitgang ik had gemaakt. Je geeft echt veel aandacht aan de cursus op alle vlakken én aan de cursisten. Over all: een groot compliment!!!

Tegen mensen die overwegen om de cursus te gaan doen, zeg ik: doen! Deze cursus geeft zoveel plezier en inspiratie; fotograferen wordt nooit meer hetzelfde.

- Caecil van Harteveld, fotoclub Daguerre, Leiden, administratief medewerkster en stadsgids Leiden

"Dank voor zoveel moois, Iris! Een belevenis waarbij ik volkomen onverwacht in andere werelden terecht kan komen. Waar kwaliteiten als schoonheid, liefde voor vorm en kleur en diepere gevoelswerelden worden aangesproken.

Verrast en enthousiast gemaakt waardoor ik niet meer "normaal" kan kijken. Mijn fantasie is nu pas echt op hol. Het hele weekend ben ik al aan het experimenteren geweest, super! Het brengt beslist een enorme verdieping in de natuurbeleving. Voor mij is dit één grote ontdekkingsreis en ik ben daar heel blij mee.”

- Désirée van Bracht-Sersansie, liefhebster abstracte fotografie uit Den Helder

“Ik haal heel veel meer uit mijn fotografie hobby. Een nieuwe ontdekkingstocht naar het mooie wat zich aandient en waar je je eigen essentie uit kunt halen of van kan maken.

Op een systematische manier worden de belangrijkste begrippen uitgelegd. De opdrachten die er bij zijn, maken dat je je snel dit kunt eigen maken. En de opdrachten zijn leuk om te doen! Je hebt snel overzicht van je eigen werk en dat van anderen. Het geeft je nieuwe inspiratie en je kunt reageren op elkaar. En ook het commentaar van Iris is heel nuttig.

Ik kijk nu veel bewuster en vertaal van een totaalbeeld naar compositie, detail, en verdere mogelijkheden om een mooi plaatje te construeren. Je krijgt hele verrassende nieuwe foto’s. En ook: Ik ga er letterlijk meer 'op uit' en niet alleen met mijn hardloopschoenen aan.

- No Sijben, klinisch psycholoog/methodoloog en organisatie adviseur uit Velp

"Nieuwe werelden creëren die tot de verbeelding spreken"

Gun jezelf een nieuwe impuls voor jouw ontwikkeling!

Jaaa, ik doe mee!

Schrijf je nu in Abstracte Fotografie Goud: € 395,-

Te duur? Kies dan voor Zilver

Precies dezelfde inhoud aan modulen, videolessen en praktijkopdrachten.

Je hebt dan:

 • GEEN mogelijkheid om je foto's te uploaden,
 • GEEN feedback, tips en complimenten op jouw foto's door de docent,
 • GEEN werk te zien van je medecursisten,
 • GEEN uitwisseling met medecursisten,
 • GEEN diploma, maar bewijs van deelname.

Maar het is een stuk voordeliger! Prijs: € 195,-

Deze cursus is voor individueel gebruik.

Informeer hoe je de Complete Cursus in een opleiding of bij een fotoclub kunt gebruiken.

© Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door Iris Depassé.