Jhyxmw2rpqc8a2tk75zj

Abstracte Fotografie Cursus + Werkmap

Leer abstracte foto's maken waar je jezelf en anderen mee verrast.

   Bekijk de promofilm

In deze cursus leer je prachtige abstracte foto's te maken. Foto's waarmee je jezelf en anderen verrast.

Vijf modulen met waardevolle informatie over het maken van abstracte foto's. Meer dan 30 videolessen met goede voorbeeldfoto's en een Werkmap met opdrachten, waarin je je foto's deelt met je medecursisten. Je kunt vragen stellen en advies vragen.

Je krijgt inspiratie voor een nieuwe manier van fotograferen. Je leert met aandacht te kijken, abstractie te herkennen en te creëren. Je gaat op avontuur, experimenteert, speelt en je komt in de flow. Je ontwikkelt oog voor vorm, kleur, compositie, lijn en textuur. Door deze nieuwe manier van kijken, gaat er een wereld voor je open. Je ontwikkelt een manier van kijken, waar je de rest van je leven profijt van hebt, niet alleen voor het maken van abstracte foto's.

In de laatste afrondende module stel je je eigen portfolio van abstracte foto's samen en leer je hoe je je foto's kunt gebruiken, als kunst aan de muur of als illustratiemateriaal op je website, in social media of drukwerk. Voor jezelf of voor anderen.


Wie geeft de cursus?


Iris Depassé
Iris Depassé

Ik ben Iris Depassé. Kunstenaar en oprichter van de Academie voor Abstracte Fotografie.

Ik hou erg van abstracte fotografie en ik heb me daar de afgelopen jaren in gespecialiseerd. Ik deed mee aan de Masterclass BredaPhoto, volgde de Basisopleiding Fotografie en Photoshop en de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool in Amsterdam. Ik volgde workshops over oa. landschapsfotografie, macrofotografie, beeldtaal en autonome fotografie. Het meest leerde ik door zelfstudie en research, want er bestaan nog geen opleidingen op gebied van Abstracte Fotografie.

Vandaar dat ik hem ben gaan ontwikkelen voor je. In deze cursus komt alles samen: mijn twintig jaar ervaring als trainer en ontwikkelaar van cursussen, mijn kennis en ervaring van abstracte fotografie, mijn ondernemerschap en mijn plezier om mensen te inspireren en te motiveren. Ik wens je er veel plezier en mooie mee toe!


"Wat een meesterwerk heb je in de wereld gezet, Iris!!!

Indrukwekkend te zien wat zich ontvouwt wanneer jij je diepste en meest stille fluisteringen vanuit je ziel volgt. Ik ben echt diep onder de indruk van het niveau en de kwaliteit van module 1. De ambitieuze titel ‘Academie’ maak je voor mij helemaal waar.

Echt razend interessant, het maakt me nieuwsgierig en inspireert me. En wat een eer dat je mijn werk te midden van zulke kanjers presenteert. Dus ja, ik ben supertrots dat je me in de module hebt opgenomen. En ik snap dat je enorm hard hebt gewerkt, afgelopen weken/maanden.

Waar mogelijk zal ik je werk onder de aandacht brengen van geïnteresseerden. Ik wens je toe dat velen de weg naar jouw opleiding mogen vinden en dat er binnen enkele jaren toonaangevende reizende exposities zijn van adepten uit jouw ‘stal’. Klasse!"

- Ronald Peeters, natuurfotograaf, Leven in Verwondering.nl

AangekochtAbstracte Fotografie Compleet
Leer abstracte foto's maken waar je jezelf en anderen mee verrast.
Iris Depassé
€245
Werkmap Abstracte Fotografie
De plek om de uitwerkingen van je opdrachten te delen
Iris Depassé
€145

Originele prijs: €390


Veelgestelde vragen


Wanneer begint de cursus?
Zodra je je inschrijft, kun je starten. Module 1, 2 en 3 zijn direct beschikbaar, module 4 en 5 zijn op 15 april 2019 beschikbaar. Je kunt de opdrachten in je eigen tijd en tempo doen. Het materiaal is voor iedere cursist een jaar lang toegankelijk.
Hoeveel tijd kost het om deze cursus te volgen?
Het bekijken van de video's is hooguit 1 uur per module. Daarnaast is het aan te raden is om minimaal 1 a 2 dagdelen per module in te plannen voor de praktijkopdrachten. Kijk of je er een feestje van kan maken voor jezelf door voor de komende tijd jouw me-time-cursustijd vast in te plannen in je agenda.
Wat voor camera heb ik nodig om deze cursus te kunnen volgen?
Module 1 t/m 3 kun je met iedere camera meedoen. Voor de opdrachten uit Module 4, is het fijn als je handmatig je diafragma en sluitertijd kunt instellen en dat er een mogelijkheid op je camera zit voor meervoudige belichting (multiple exposure). Let op! Deze cursus is niet bedoeld om je camera beter te leren kennen. Op dat gebied zijn er al heel veel opleidingen verkrijgbaar. Ik raad je aan om in deze cursus te werken met een camera die je goed kent. Dat kan ook een smartphone zijn. Of, als je een complexere camera hebt, waarbij je je nog onzeker voelt over de bediening, zet hem dan op de automatische stand.
Heb je fotografiekennis nodig om deze cursus te volgen?
Nee, dat hoeft niet. Alle vaktermen leg ik simpel uit. Deze cursus is niet bedoeld om je camera beter te leren kennen. Op dat gebied zijn er al heel veel opleidingen verkrijgbaar. Voor module 4 ga ik er vanuit dat je in staat bent om je camera handmatig in te stellen. Mocht je nog niet weten hoe dit moet, dan zul je daar tegen die tijd zelf even wat extra tijd in moeten steken.
Moet je iets weten over het nabewerken van foto's?
Nee dat hoeft niet. Ik laat soms zaken zien die je in de nabewerking kunt doen, maar het is niet noodzakelijk om dit zelf toe te passen. Mocht je het wel willen, dan zijn er simpele en gratis programma's verkrijgbaar voor. Kennis van Lightroom of Photoshop is dus niet nodig.
Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
Je hebt een jaar lang toegang tot het materiaal en tot de besloten Facebookgroep. De cursus zelf duurt vijf maanden. Dus je hebt alle tijd om de cursus volledig te doorlopen.
Kan ik alvast even snuffelen aan de cursus?
Zeker, je kunt een aantal onderdelen van deze cursus alvast bekijken bij de gratis kennismakingslessen.

"Oooeh, wat ben ik trots op deze cursus! De afgelopen drie maanden heb ik als stagiaire fotografie met veel plezier meegeholpen aan het ontwikkelen ervan. Ik had nog nooit gehoord van abstracte fotografie, dus dit was voor mij een nieuwe ervaring. Heel leuk om dat van zo dichtbij mee te maken. We hebben hard gewerkt en veel lol gehad en ik ben echt ontzettend trots op het eindproduct. Ik heb deze maanden echt op een andere manier leren spelen met fotografie. Ik hoop dat mensen er net zo’n mooie ervaring aan over houden als ik.

- Emmaly Willemsen, student fotografie, Noorderpoort College

Module 1, 2 en 3 zijn direct beschikbaar.

Module 4 en 5 zijn op 15 april 2019 beschikbaar.

Als je je inschrijft, krijg je direct een jaar lang toegang tot de Complete Cursus en de Werkmap Abstracte Fotografie, dus je hebt alle tijd om de cursus met plezier te kunnen doorlopen.